Suporterii au luat cu asalt stadioanele în prima zi de relaxare a restricţiilor VIDEO

Suporterii au luat cu asalt stadioanele în prima zi de relaxare a restricţiilor. În Ghencea, sute de fani ai echipei Steaua i-au încurajat pe militari înainte de barajul de promovare în Liga a doua.

15 mai 2021, 12:00
Suporterii au luat cu asalt stadioanele în prima zi de relaxare a restricţiilor VIDEO

Suporterii au luat cu asalt stadioanele în prima zi de relaxare a restricţiilor anti-COVID. Sute de suporteri ai echipei Steaua i-au încurajat pe militari înainte de barajul de promovare în Liga a doua.

Citeşte şi: A început montarea gazonului pe Stadionul Rapid. Când va fi gata arena din Giuleşti FOTO

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că au fost adoptate măsurile de relaxare care se aplică din 15 mai, fiind modificată Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

„Se crează posibilitatea ca în spaţiile deschise, competiţiile sportive să se poată desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 25 la sută din capacitatea maximă a spaţiului. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS CoV-2 pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi: FC U Craiova 1948 se întoarce în Liga I. Cum au sărbătorit craiovenii pe stadionul „Ion Oblemenco”

Finala Cupei României la fotbal, primul eveniment pilot cu public pe stadion

Vicepremierul Dan Barna a anunţat joi că finala Cupei României la fotbal de pe 22 mai va fi primul eveniment pilot cu public pe stadion.

El a amintit într-o postare pe Facebook că săptămâna trecută s-a agreat în şedinţa de guvern posibilitatea organizării de evenimente sportive pilot cu persoane vaccinate sau cu rezultatul unui test negativ certificat.

„Şi astăzi am avut, la Palatul Victoria, consultări pe acest subiect cu reprezentanţii federaţiilor sportive din România: Răzvan Burleanu – FRF, Cristian Romanescu – Tenis de Masă, Alexandru Dedu – FRH, Alin Petrache – FRR şi Florin Florea – Atletism, Mihai Covaliu – COSR, colegul meu deputat Tudor Pop, preşedintele Comisiei pentru tineret şi sport din Camera Deputaţilor, şi Elena Tudose, secretar de stat şi reprezentant în comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate. Propunerile certe pentru ca iubitorii sportului să poată fi din nou în public la evenimente, chiar dacă acest lucru este posibil pentru moment la o capacitate mai redusă, sunt de a organiza competiţiile sportive astfel încât să se poată efectua verificările pentru persoanele vaccinate sau persoanele cu test negativ certificat, dar şi de a susţine vaccinarea rapidă a tuturor sportivilor în perioada imediat următoare”, a explicat Dan Barna.