Supraacciza pe carburanţi se întoarce la Comisia de buget finanţe. Ce spune preşedintele Eugen Teodorovici

Supraacciza pe carburanţi se întoarce în Comisia de Finanţe din Senat pentru un nou raport. După o şedinţă de câteva ore, şeful Comisiei de Buget, senatorul Eugen Teodorovici, a anunţat că proiectul de lege trebuie adoptat în forma scrisă de Guvern, cu creşterile care au intrat deja în vigoare.

RomaniaTV.net
03 oct. 2017, 19:35
Supraacciza pe carburanţi se întoarce la Comisia de buget finanţe. Ce spune preşedintele Eugen Teodorovici

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că îşi menţine poziţia referitoare la TVA-split şi la eliminarea supraaccizei la carburanţi, deşi decizia politică a PSD este adoptarea OUG în forma Executivului.

„Eu îmi menţin punctul de vedere pentru că am fost la Finanţe, am făcut atunci nişte promisiuni şi nu am de gând să îmi schimb abordarea, mai ales că nu găsesc argumente pentru susţinerea unor astfel de schimbări de mecanisme – split TVA şi nu numai”, a declarat senatorul PSD.

El a precizat că va susţine în continuare eliminarea supraaccizei la carburant şi că există şi alte soluţii de combatere a evaziunii fiscale, în afară de split TVA. „Nu am argumente logice să susţin un mecanism nou vizavi de split TVA. Este poate o alternativă taxarea inversă care se practică la nivel european care aduce zona de evaziune zero, elimină problema de colectare… Sunt soluţii care pot fi discutate şi aplicate”, a apreciat preşedintele Comisiei.

Întrebat dacă nu are temeri legate de faptul că ar putea pierde şefia comisiei, Teodorovici a spus: „N-o să pun vreodată în balanţă vreo funcţie, oricât de mare va fi ea vreodată, dacă înseamnă, pe de altă parte, o acţiune corectă pentru oamenii din România”.