Supravieţuitoare din Colectiv, acuzată că a furat banii din donaţii. Tedy: Prejudiciile de imagine vor fi atacate în instanţă

Tedy, una dintre supravietuitoarele de la Colectiv, a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care anunţă că se retrage din asociaţia fondată pentru ajutorarea victimelor din Colectiv după ce a fost acuzată că si-ar trage foloase materiale de pe urma victimelor tragediei.

11 iul. 2016, 16:27
Supravieţuitoare din Colectiv, acuzată că a furat banii din donaţii. Tedy: Prejudiciile de imagine vor fi atacate în instanţă

Mariana Oprea sau Tedy este una dintre supravieţuitoarele incendiului din Colectiv. Are doar 29 de ani şi în ultimele luni a dus o luptă dură pentru viaţa ei. A fost internată la Spitalul Militar, apoi la clinica AKH din Austria. La mâna dreaptă mai are patru degete, iar la mâna stângă degetele i-au fost amputate.

Tedy a dezvaluit ca, in calitate ei de membru al unei asociatii a victimelor de la Colectiv, a fost acuzata ca ar folosi fondurile stranse pentru a-si cumpara proteza.

„Din acest moment imi retrag toate atributiile din asociatia Colectiv Gtg 3010, ca membru fondator, nu am fugit cu banii din donatia lui Andre Rieu, nu am primit nici o sumă din ei, nu imi iau proteza bionica pentru mana stanga din acea donatie, nu am primit case si alte bunuri materiale conform legendelor urbane, nu am luat parte la statulul ,,ilegal” al acestei asociatii asa cum am fost acuzata, nu fac parte din patura corupta a societatii actuale si nu sunt angajata in cadrul Adpp sector 4 in mod ilicit, pentru alte informatii, va rog luati legatura cu membrii asociatiei, ulterioarele prejudicii de imagine vor fi atacate in instanta, multumesc!”, a scris Tedy.

Citeşte şi: Mama barmaniţei ucise în incendiul din Colectiv nu-şi găseşte liniştea. Vezi ce a făcut pe plajă în memoria fiicei sale

Vezi şi: Imagine şocantă cu o supravieţuitoare din Colectiv. Alexandra vorbeşte despre infern: Se ţipa necontenit, sfâşietor

Incendiul din clubul Colectiv a durat 153 de secunde, potrivit raportului realizat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane – 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit.