Supravieţuitorii din Apuseni, ABSENŢI de la parastasul lui Adrian Iovan. Ce spune medicul Sorin Ianceu – VIDEO

Sâmbătă, la Horea, a avut loc parastasul de 40 de zile pentru Adrian Iovan, pilotul care în urmă cu o lună a murit după ce a aterizat de urgenţă cu un avion BN 2 în Apuseni. El şi tânăra Aura Ion au murit în urma leziunilor suferite înainte ca echipele de salvatori să ajungă, după mai bine de şase ore, la locul prăbuşirii. Alte cinci persoane, copilotul şi patru medici, au supravieţuit, dar niciunul nu a fost prezent la slujba de pomenire organizată chiar la locul accidentului.

RomaniaTV.net
22 feb. 2014, 15:07

Zeci de persoane au participat la slujba de pomenire oficiată chiar la locul accidentului, iar dintre toţi a ieşit în evidenţă fosta soţie a lui Adrian Iovan, care cu greu şi-a stăpânit lacrimile.

Mai mult, la troiţa ridicată de săteni în memoria lui Adrian Iovan şi a Aurei Ion, Romaniţa Iovan a adus o coroană de flori în care a pus şi un dar simbolic de la fiul său şi al pilotului, Albert.

Parastasul a fost ţinut la căminul cultural din satul Giurgiuţ, cu participarea a 300 de săteni din Apuseni, inclusiv cei care s-au implicat în căutarea epavei avionului prăbuşit. Mâncarea a fost pregătită de bucătăresele din Horea, iar slujba a fost oficiată de preotul din comună, la troiţa ridicată de săteni la locul accidentului.

Citeşte şi Ce a făcut medicul Radu Zamfir la o lună de la TRAGEDIA din Apuseni

La parastas nu a fost prezent niciunul dintre cei cinci supravieţuitori, chiar dacă în nenumărate rânduri după accident au afirmat că-i datorează viaţa lui Adrian Iovan.

Unul dintre aceştia, medicul Sorin Ianceu, a explicat, la România TV, că nu a putut merge la Horea din cauză că nu este complet refăcut după accident.

Citeşte şi Parastas cu 300 de oameni pentru pilotul Adrian Iovan, organizat la locul accidentului VIDEO

„Nu cred că e o zi în care să nu îmi aduc aminte de accident şi de cei doi care au pierit în accident şi nu există zi să nu cad pe gânduri şi să nu mă rog la bunul Dumnezeu să îi ierte. Nu am fost astăzi pentru că eu  în momentul de faţă port un corset şi îl mai port încă 30 de zile. Ochiul nu este vindecat din păcate, intervenţia chirurgicală încă trebuie amânată şi doar motive medicale m-au ţinut astăzi departe de Horea”, a spus medicul Ianceu.

 

Supravieţuitorul din Apuseni spune că revederea chiar şi la televizor a locurilor unde s-a petrecut accidentul i-a dat o senzaţie „greu de descris în cuvinte”. El a menţionat că nici el, nici ceilalţi medici nu ar trebui numiţi eroi, ci doar supravieţuitori. În schimb, a avut doar cuvinte de laudă în memoria lui Adrian Iovan. „Singurul erou în tot acest iminent accident tragic a fost Adrian Iovan, pentru că, cu preţul vieţii lui, şi-a croit drum printre copaci şi nu a abandonat lupta până în ultimul moment pentru ca noi, cei care astăzi trăim, să avem o şansă. Din nefericire, nici Aura, nici el nu au putut fi salvaţi, dar nu trece o zi în care noi cinci care am supravieţuit să nu ne gândim la ei şi ei vor rămâne veşnic în sufletele noastre”, a mai spus doctorul Ianceu.

„Mi-l aduc aminte pe Adrian Iovan zâmbitor, un om care radia căldură si care dedea încredere celor din jur şi dădea un sentiment de siguranţă. A făcut-o şi în 20 ianuarie şi doar aşa pot să mi-l aduc aminte”, a mai spus Sorin Ianceu.


loading...
Partenerii noștri