SURPRINZĂTOR: Kim Jong-Un, în parcul de distracţii cu nevasta şi diplomaţii occidentali VIDEO

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a apărut în public într-o ipostază mai puţin obişnuită. El a fost filmat într-un parc de distracţii din Phenian, alături de soţia sa, Ri Sol-Ju, despre care s-a aflat curând că s-a căsătorit cu el şi se zvoneşte că ar avea împreună şi un copil, însă acesta nu a apărut oficial până acum.

RomaniaTV.net
03 aug. 2012, 07:09
SURPRINZĂTOR: Kim Jong-Un, în parcul de distracţii cu nevasta şi diplomaţii occidentali VIDEO

Cuplul prezidenţial nord-coreeean participa la festivităţile de inaugurare a parcului. Cu această ocazie, Kim s-a dat într-un roller- coaster şi a asistat la un spectacol de înot sincron, precum şi la o dresură de delfini. El a participat la inaugurarea parcului alături de soţia sa, Ri Sol-Ju, despre care nu s-a ştiut nimic, oficial, până de curând.

Apariţia sa este extrem de neobişnuită în Coreea de Nord, unde liderii politici sunt în general retraşi şi secretoşi. În plus, Phenianul a cerut ajutor alimentar din partea Naţiunilor Unite, în urma inundaţiilor de luna trecută.

Presa oficială de la Phenian a publicat fotografii cu Kim într-un carusel, în parcul de distracţii, iar una dintre acestea înfăţişează un tânăr occidental, aflat cu un scaun în faţa liderului de la Phenian, în carusel. Fotografia datează de la sfârşitul lunii iulie, când a fost inaugurat parcul de distracţii de la Phenian, Rungna – Parcul de Distracţii al Poporului.

Până la urmă, misteriosul tânăr a fost identificat. Este un diplomat britanic, Barnaby Jones, care se pare că îndeplineşte funcţia de însărcinat cu Afaceri la reprezentanţa diplomatică britanică din Phenian.

Toate aceste gesturi indică o schimbare de atitudine a conducerii ţării şi o posibilă deschidere spre Occident. Una dintre explicaţii ar fi aceea că Jong-Un a trăit o perioadă şi a făcut studii în Elveţia, prilej care i-a oferit să ia contactul cu „lumea liberă”.