Surpriză! Nicolae Ciucă ia în calcul să rămână în guvern după rotativă

Nicolae Ciucă s-a acomodat în Guvernul României. Generalul în rezervă ar putea rămâne la Palatul Victoria, cu susținerea lui Klaus Iohannis.

27 apr. 2023, 21:13
Surpriză! Nicolae Ciucă ia în calcul să rămână în guvern după rotativă

Deși în momentul în care a preluat funcția de premier Nicolae Ciucă a fost perceput în spațiul public drept o variantă-surpriză temporară, un an „as” scos din mâneca lui Klaus Iohannis ca soluție de criză, se pare că fostul general a început să se facă din ce în ce mai comod pe scena politică, în ciuda ezitărilor pe care le are în spațiul public.

Ciucă ar putea rămâne în componența Guvernului PSD + PNL + UDMR. Fostul militar susține că după negocierile privind rotativa guvernamentală va face un anunț privind viitorul său în politică.

„Sunt mai multe opțiuni pe care le analizez și în funcție de finalul mandatului le voi analiza pe fiecare în parte (…) Sunt cel puțin 3 opțiuni pe masă.

 

Lui Nicolae Ciucă a început să-i placă administrația publică și politica

 

Întrebat de jurnaliști dacă ia în calcul inclusiv rămânerea în Guvern în funcția de vicepremier, Nicolae Ciucă a explicat: „Poate fi și aceasta o opțiune”.

În ultimele luni, în spațiul public au circulat diverse scenarii cu privire la viitorul politic al lui Nicolae Ciucă. Diverse surse au anunțat că generalul va prelua funcția de președinte al Senatului.

Totuși, teama apropiaților săi din PNL este că funcția de președinte al Senatului îi va slăbi autoritatea lui Ciucă în interiorul partidului.