Lia Olguţa Vasilescu, propusă la Ministerul Dezvoltării, cu funcţie de vicepremier, Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor

PSD caută nume pentru a înlocui miniştri refuzaţi de Klaus Iohannis la remaniere. Conform România TV, Lia Olguţa Vasilescu va fi nominalizată la Ministerul Dezvoltării, acolo unde s-a mai vehiculat numele ei şi săptămîna trecută, iar Mircea Drăghici este propunerea pentru Transporturi.

RomaniaTV.net
20 nov. 2018, 14:07
Lia Olguţa Vasilescu, propusă la Ministerul Dezvoltării, cu funcţie de vicepremier, Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă le-a cerut marţi seara demisia miniştrilor Paul Stănescu (Dezvoltare) şi Lucian Şova (Transporturi). Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis remanierea celor doi, însă preşedintele Iohannis nu a semnat decretele de încetare a mandatelor.

UPDATE: Decizie în PSD, Lia Olguţa Vasilescu a fost nominalizată la Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Social-democraţii au votat decizia cu majoritate de voturi, în şedinţa de marţi a BPN al partidului.

Decizie de ultimă oră în PSD. Liderul PSD, Liviu Dragnea, are, la această oră, o întâlnire cu mai mulți șefi de organizații din PSD. Ședința tensionată vine după ce, astăzi, președintele Klaus Iohannis a respins propunerile PSD pentru Ministerul Dezvoltării și Transporturilor, portofolii care, conform propunerii CEx PSD, ar fi urmat să fie ocupate de Ilan Laufer și Lia Olguța Vasilescu.

Klaus Iohannis o poate refuza însă, pentru a doua oară, pe Lia Olguța Vasilescu. Conform unei decizii CCR din 2008, președintele României poate refuza, motivat, o numire în funcția de ministru o singură dată. Asta, dacă postul e vacant. Însă, președintele a speculat decizia CCR și a procedat întocmai. Prima dată, a refuzat să semneze decretul de revocare a lui Lucian Șova din funcția de ministru al Transporturilor și, normal, a refuzat să o numească, așa cum propunea PSD, pe Vasilescu titulară.

Situația se poate repeta și a doua oară. Vasilescu, rămasă fără funcția de ministru al Muncii, după ce președintele a semnat revocarea sa, a fost propusă, marți seara, pentru funcția de la Dezvoltare. Dar, acolo postul nu e liber, Paul Stănescu, adversar declarat al lui Liviu Dragnea, fiind încă pe funcție, după ce Iohannis a refuzat revocarea sa. Așa că Iohannis ar putea refuza și a doua oară

Paul Stănescu rămâne în Guvern. Klaus Iohannis nu a semnat decretul de revocare din funcţie 

Conform surselor România TV, în PSD s-a decis ca Lia Olguța Vasilescu să fie propusă pentru portofoliul de la Ministerul Dezvoltării și ministerul Transporturilor să fie condus de Mircea Drăghici sau de Dragoş Benea. Liderii PSD se vor întâlni în cadrul unei ședințe de Birou Politic Național, de la ora 17.

Lia Olguţa Vasilescu a rămas fără minister. Preşedintele Iohannis a revocat-o de la Muncă, dar nu a numit-o la Transporturi