Liviu Dragnea anunţă bani mai mulţi pentru administraţiile locale UPDATE

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi Eugen Teodorovici, ministru al Finanţelor, s-au întâlnit vineri cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Camera Deputaţilor, pentru a discuta pe tema bugetelor în administraţia publică locală.

RomaniaTV.net
26 oct. 2018, 09:36
Liviu Dragnea anunţă bani mai mulţi pentru administraţiile locale UPDATE

UPDATE: După câteva ore de discuţii cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, Liviu Dragnea a anunţat că autoritățile locale urmează să păstreze întregul impozit pe venit, în bugetele pe anul viitor.

„Din păcate, la ora asta, în România, impozitul pe venit lăsat 100% la nivel local nu poate acoperi toate nevoile de funcţionare. Cred că doar în Bucureşti. Mai este nevoie şi de TVA, or în TVA nu te poţi duce foarte mult. Săptămâna viitoare vom mai avea o discuţie. (…) Legea bugetului trebuie adoptată în acest an, într-o săptămână-două trebuie să avem un proiect şi o ordonanţă de urgenţă pentru modificări”, a declarat Dragnea.

Potrivit unor surse politice, Dragnea i-a convocat pe reprezentanţii Guvernului pentru o discuţie pe tema banilor pentru primării.

La întâlnire au participat şi doi secretari de stat, scrie Agerpres.