Susana Higuchi, fosta soţie a preşedintelui peruan Alberto Fujimori, a murit

Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori, 83 de ani, este în prezent spitalizat sub supravegherea poliţiei pentru o problemă cardiacă.

09 dec. 2021, 09:51
Susana Higuchi, fosta soţie a preşedintelui peruan Alberto Fujimori, a murit

Fosta Primă Doamnă a Peru, Susana Higuchi, fostă soţie devenită ulterior critică virulentă a lui Alberto Fujimori, preşedinte din 1990 până în 2000, a decedat miercuri după o lungă suferinţă, a anunţat familia sa pe reţelele sociale, informează joi AFP.

„După o lungă luptă împotriva cancerului, mama noastră, Susana Higuchi, a plecat către Domnul”, a anunţa fiica sa, Keiko Fujimori, lidera opoziţiei şi de trei ori candidată înfrântă în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.
Fiică a unor migranţi japonezi, Susana Higuchi, spitalizată într-o stare gravă de aproape o lună, avea 71 de ani.

Nick Cannon este în doliu. Băiatul fostului soţ al lui Mariah Carey a murit la cinci luni
Ingineră de profesie, ea a avut patru copii cu Alberto Fujimori şi i-a finanţat campania electorală în 1990, când el nu reuşea să adune fonduri. Ilustru necunoscut, Fujimori era dat în sondaje drept învins cu scor mare de ultra-favoritul de atunci al scrutinului, scriitorul Mario Vargas Llosa.

Însă în 1994, pe când era Primă Doamnă, Susana Higuchi a denunţat într-un scandal răsunător violenţe conjugale şi acte de tortură. După divorţul său, ea a devenit unul dintre cei mai feroce critici ai regimului lui Alberto Fujimori, acuzându-l de corupţie.

În 1995, Susana Higuchi a încercat chiar să-şi înfrunte fostul soţ la urne, însă nu a putut merge până la capăt în acest demers, Alberto Fujimori făcând să treacă o lege ce le interzicea membrilor familei sale apropiate să poată accede la putere.

Doliu la Arhiepiscopia Ardealului. Soția Părintelui din Rădești s-a stins din viață la 22 de ani din cauza Covid. Nu era vaccinată
Ulterior, ea a îmbrăţişat o scurtă carieră politică în calitate de deputată, din 2001 până în 2006, în cadrul unui partid de opoziţie, ceea ce a înstrăinat-o de o parte din familia sa.

Însă ea s-a împăcat cu copiii săi şi a susţinut-o pe fiica sa Keiko în timpul scrutinelor prezidenţiale din 2016 şi din 2021.

Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori, 83 de ani, este în prezent spitalizat sub supravegherea poliţiei pentru o problemă cardiacă. Din 2007, el ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru corupţie şi crime împotriva umanităţii, comise în cei zece ani de preşedinţie.