Suspectul crimei din Bărbuleşti scapă deocamdată de închisoare

Principalul suspect în cazul omorului de la Bărbuleşti a fost internat, miercuri, la Secţia de Chirurgie a Spitalului din Slobozia, din cauza rănii de la umăr. Magistraţii Tribunalului Slobozia au decis miercuri arestarea sa preventivă.

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 11:02
Suspectul crimei din Bărbuleşti scapă deocamdată de închisoare

Daniel Chelu, principalul suspect în cazul omorului de la Bărbuleşti, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Bărbatul este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi omor calificat. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Se pare că Daniel Chelu, în vârstă de 35 de ani, din Bărbuleşi, a tras cu o armă cu alice şi a împuşcat în cap un membru al clanului rival. Acesta va fi dus, miercuri, în arestul Poliţiei Judeţene Ialomiţa.

„Justiţia să facă dreptate. Noi avem încredere în justiţie. Nu vrem să ne răzbunăm pe nimeni. Nu am ameninţat pe nimeni. Nepotul meu (victima – n.r.) nu a cerut nicio taxă de protecţie. Dacă ar fi cerut taxă de protecţie, avea o situaţie materială buna, avea case, maşini. Dar el trăia într-o casă mică, nu avea nici gard la casă. Agresorul provine dintr-o familie de cămătari”, a declarat la România TV, unchiul bărbatului decedat.

Tatăl lui Daniel Chelu a infirmat că fiul lui ar fi cămătar şi spune că familia lui nu a mai fost implicată în scandaluri şi nu a avut probleme cu poliţia. „Fiul meu nu este cămătar. Am dovezi legate de câte necazuri a făcut în Bărbuleşti familia celui decedat. Noi suntem pocăiţi, nu ne implicăm în scandaluri. Ei au dosare penale la poliţie. Dacă eram oameni răi, aveam dosare la poliţie, dar nu avem nicio hârtie care să ne incrimineze. Fiul meu nu a mai avut probleme cu legea, nu a mai primit reclamaţii. Îmi este frică de răzbunarea celor din familia celui decedat”, a spus la România TV, Vasile Chelu, tatăl lui Daniel Chelu.

În acest caz au fost arestate preventiv opt persoane, sub acuzaţiile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Daniel Chelu a fost externat, marţi, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti şi a fost dus sub escorta Poliţiei, într-o ambulanţă, la Parchetul Tribunalului Ialomiţa, unde a fost audiat de procurori.

O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite în urma unui scandal izbucnit, duminică, între două grupuri de romi din localitatea Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, la un moment dat fiind trase şi câteva focuri de armă. Primele cercetări ale procurorilor de la Parchetul Tribunalului Ialomiţa arătau că incidentul a început în momentul în care copiii din cele două grupuri s-au certat pe stradă, iar între părinţii acestora a izbucnit apoi un scandal. În conflict s-au folosit arme de foc şi obiecte contondente.

Citeşte şi Tânărul omorât în scandalul din Bărbuleşti, înmormântat pe ritmuri de manele