Suspectul crimelor de la Iaşi, arestat pentru 30 de zile

Curtea de Apel Iaşi a aprobat cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a studentului canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul uciderii celor doi studenţi din cartierul Roua. În faţa judecătorilor, tânărul marocan şi-a susţintut nevinovăţia.

23 dec. 2021, 17:37
Suspectul crimelor de la Iaşi, arestat pentru 30 de zile

Studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, considerat a fi principalul suspect în dublul asasinat de pe strada Moara de Vânt, va ajunge după gratii pentru următoarele 30 de zile. Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au aprobat, joi, cererea procurorilor privind arestarea sa.

Ahmed Sami El Bourkadi, în vârstă de 20 de ani, este suspectat că l-a ucis pe colegul lui Jniyah Youssef, un tânăr de 25 de ani, student în anul II, la specializarea Medicină Generală, linia de predare în limba franceză, şi pe iubita acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, o tânără în vârstă de 23 de ani, elevă în anul II la o şcoală postliceală.

Citeşte şi: Suspectul dublului asasinat de la Iaşi, adus în România. Marocanul, flancat de mascaţi pe Aeroportul Otopeni

Cadavrele celor doi studenţi au fost găsite în noaptea de 10 spre 11 decembrie într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial. Autorităţile i-au căutat alertate de o rudă a studentului marocan, îngrijorată că acesta nu ajunsele la Bruxelles în ziua programată şi nici nu reuşea să dea de el. Târărul marocan a fost găsit înjunghiat în casă. Legisţii au stabilit că avea 17 plăgi înjunghiate.

În aceeşi casă a fost găsit şi trupul neîsufleţit ai iubitei marocanului, şi ea studentă la medicină în Iaşi. Tânăra fusese înjunghiată de 33 de ori.

Legiştii au stabili că amândoi au murit rapid pentru că loviturile fuseseră aplicate în zona organelor vitale.

Mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar au fost lăsate să plece acasă după câteva ore. Ahmed Sami El Bourkardi, coleg de facultate cu una dintre victime, nu a fost de găsit. El plecase din ţară la scurt timp după moartea celor doi studenţi. Mai mult, anchetatorii au aflat că acesta se prezentase la spital pentru îngrijiri medicale şi le-a spus medicilor că s-a tăiat într-un geam chiar la scurt timp de la momentul stabilit de legişti că ar corespunde celui în care au murit cei doi studenţi.

Citeşte şi: Noi probe în dosarul celor doi studenţi ucişi la Iaşi. Pe hainele studentului marocan au fost găsite urme de sânge

Procurorii au cerut arestarea în lipsă a lui Ahmed Sami El Bourkadi şi l-au dat în urmărire naţională şi internaţională. A fost depistat la scurt timp în Italia, iar miercuri seara a fost adus în România. În orele următoare Ahmed Sami El Bourkadi urmează să fie audiat de procurori.