Suspectul dublului asasinat de la Iaşi, adus în România. Marocanul, flancat de mascaţi pe Aeroportul Otopeni

Marocanul suspectat că i-ar fi ucis pe cei doi studenţi la Medicină în Iaşi a ajuns pe aeroportul Otopeni. Tânărul de 20 de ani a fost însoţit în permanenţă de poliţişti.

22 dec. 2021, 19:13
Suspectul dublului asasinat de la Iaşi, adus în România. Marocanul, flancat de mascaţi pe Aeroportul Otopeni

Ahmed Sami El Bourkadi, suspectul dublului asasinat de la Iaşi, nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor, fiind dus direct în maşina poliţiştilor.

Bărbatul va fi dus la Iaşi, unde va trebui să ofere răspunsuri întrebărilor anchetatorilor, pentru a le explica cum a ajuns în seara crimei în vila celor doi studenţi şi cum s-a ajuns ca aceştia să moară.

Joi, Sami el Bourkadi va compărea în faţa judecătorilor care vor analiza contestaţia lui la mandatul de arestare în lipsă. „Termenul se va desfăşura la Curtea de Apel, la ora 13”, a precizat Raluca Andrei, avocata lui Ahmed Sami el Bourkadi.

Acesta va fi audiat cel mai probabil cât mai curând, pentru a răspunde numeroaselor întrebări ale anchetatorilor din crima dublă: ale cui sunt petele de sânge de pe mai multe haine găsite în apartamentul de pe Independenţei, ce s-a întâmplat miercuri seară la întâlnirea de la casa victimelor Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Vanesa Burlacu, din Moara de Vânt.

Cel mai probabil, suspectul va fi transportat la casa unde au avut loc crimele pentru a explica ce a făcut în casa victimelor. De altfel, prietena lui Bourkadi a fost cea care l-a convins să meargă la spital pentru a-şi trata tăietura la mâna dreaptă.

Citeşte şi: Noi probe în dosarul celor doi studenţi ucişi la Iaşi. Pe hainele studentului marocan au fost găsite urme de sânge

Marocanul a plecat imediat la Roma. Cu ajutorul autorităţilor italiene, el a fost extrădat în România.

Ahmed Sami El Bourkadi în vârstă de 20 de ani şi-ar fi ucis un coleg de facultate, tot din Maroc, și pe iubita acestuia, cu zeci de lovituri de cuțit. Imediat după comiterea crimei, tânărul a părăsit România, dar a fost prins în Italia, la Roma.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Avocatul studentului marocan care ar fi comis asasinatul din Iaşi rupe tăcerea. „O persoană care ar fi vinovată nu s-ar fi gândit să ajungă în România unde era suspectul numărul unu”

Marocanul a ajuns pe data de 9 decembrie 2021 la spital cu o plagă la mâna dreaptă. A fost dus în secția de chirurgie plastică, dar nu a mai revenit la UPU, ci a plecat acasă.

„Pe data de 9 decembrie s-a prezentat în urgenţă o persoană de naţionalitate străină care avea o plagă la mâna dreaptă şi a primit îngrijiri medicale în clinica de Plastică Reconstructivă din cadrul spitalului. Din clinică nu a mai revenit în unitatea de primiri urgențe. Un pacient student cu nume cu rezonanţă arabă, care a fost tratat în urgenţă. Plagă s-a rezolvat cu sutură şi toaletă, urmând a se scoate firele şi control la 5 zile. Nu a ridicat nicio suspiciune. Suntem obişnuiţi cu oameni de alte naţionalităţi şi astfel de traumatisme. A declarat că plaga a fost produsă prin tăiere cu un geam”, a transmis presei prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași.

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol, a declarat că „există indicii privind suspiciunea rezonabilă” în privinţa unui tânăr marocan care este principalul suspect al asasinatului de la sfârşitul săptămânii trecute într-o vilă de pe strada Moara de Vânt.

Citeşte şi: Marocanul suspectat că a ucis doi studenți la Iași va fi extrădat în România. Autoritățile italiene au aprobat predarea suspectului