Suspectul în cazul prostituatei din cartierul Rahova a fost reţinut

Principalul suspect în cazul uciderii unei femei într-un apartament din cartierul Rahova, din Sectorul 5 al Capitalei, a fost reţinut duminică, fiind acuzat de omor deosebit de grav şi tâlhărie, a anunţat Parchetul Capitalei.

RomaniaTV.net
18 nov. 2012, 15:47
Suspectul în cazul prostituatei din cartierul Rahova a fost reţinut

Bărbatul suspectat de omor în acest caz se numeşte Vasile Popescu şi are 38 de ani, surse judiciare precizând că mai fusese condamnat la 14 ani de închisoare pentru tâlhărie, din care a executat zece ani. Procurorii l-au reţinut pe Vasile Popescu, urmând să ceară duminică instanţei arestarea lui preventivă pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie.

Anchetatorii au stabilit că în 13 noiembrie, în jurul orei 15.00, într-un apartament din zona 13 Septembrie din Bucureşti, Vasile Popescu a înjunghiat-o cu un cuţit pe V.M., în vârstă de 32 de ani, provocându-i leziuni în urma cărora a decedat, după care i-a furat un telefon mobil.

Cercetările în această cauză au fost efectuate cu sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informaţii.

Femei a fost ucisă cu cruzime, aceasta fiind găsită în cadă, într-o baltă de sânge, cu venele tăiate, potrivit unor surse judiciare, care spun că tânăra ar fi fost prostituată de lux. Sursele citate au spus că femeia a fost găsită moartă marţi seara, de către proprietara locuinţei, care devenise îngrijorată din cauza faptului că aceasta nu îi mai răspundea la telefon de duminică. Proprietara le-a spus poliţiştilor că a găsit uşa apartamentului încuiată. Pentru că femeia avea venele tăiate, anchetatorii au presupus iniţial că s-a sinucis, mai ales că aceasta a fost găsită încuiată în casă.

În urma necropsiei s-a stabilit că femeia a fost victima unui omor, iar autorul a încercat să însceneze sinuciderea. Proprietara a povestit că, iniţial, şi-a închiriat casa unei tinere pe care o cunoştea sub numele de Andreea, după care aceasta ar fi plecat, iar chiria i-ar fi fost achitată, în continuare, de către femeia pe care a găsit-o moartă.

Sursele citate au precizat că femeia era prostituată de lux şi îşi racola clienţii prin intermediul unor anunţuri publicate pe internet în care oferea „servicii de escortă”. Acesta este al doile caz în două săptămâni în este ucisă o prostituată.

La începutul lunii noiembrie, cadavrul unei prostituate de 30 de ani a fost găsit, cu o lovitură la cap, la marginea pădurii Băneasa. Bărbatul suspectat că a ucis-o pe femeie a fost prins miercuri noapte, fiind arestat tot pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie.