Cei trei angajaţi de la Guvern, suspecţi de infectare cu coronavirus, au fost testați negativ

Este alertă maximă la Guvernul României. Autorităţile desfăşoară o anchetă epidemiologică la Palatul Victoria cu privire la angajaţi ai instituţiei, posibili contacţi ai femeii de 42 de ani deja diagnosticată cu coronavirus Bucureşti. De asemenea, mai este un suspect la Palatul Victoria, un angajat de la Direcția pentru Strategie a Guvernului. Întregul departament a fost trimis acasă.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 08:07
Cei trei angajaţi de la Guvern, suspecţi de infectare cu coronavirus, au fost testați negativ

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a declarat luni seara, după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, că cele trei persoane au fost testate şi nu sunt infectate.

Cele 3 cazuri suspecte, posibili contacti ai femeii de 42 de ani din București, despre care s-a discutat azi ca ar fi putut contacta coronavirus, și ar fi avut legătură cu Guvernul României, au ieșit cu rezultat negativ, anunță Grupul pentru comunicare strategică.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că femeia de 42 de ani din Bucureşti care a fost testată pozitiv cu coronavirus ar fi avut contact inclusiv cu persoane care lucrează în clădirea Guvernului. Prin urmare, a fost declanşată o anchetă epidemiologică la Palatul Victoria.

„În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României.

Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Gabriela Firea a anunţat, luni, în comandamentul de urgenţă de la Primăria Capitalei, că este vorba despre o femeie al cărei fiu a intrat în contact cu femeia de 42 de ani confirmată duminică cu coronavirus. Suspecta a pregătit mâncare pentru demnitarii de la Palatul Victoria.

„Este suspect băiatul unei doamne bucătărese de la Guvernul României. Vă daţi seama ce impact. Pentru că doamna bucătăreasă a fost în bucătărie, nu cred că a avut mijloace de protecţie decât cele normale, nu ceva special şi a pregătit mâncarea pentru angajaţii Guvernului şi pentru demnitari”, a spus Gabriela Firea. 

În acest moment, toate persoanele care lucrează la Palatul Victoria vor fi testate.