Suspiciuni de COVID la secţiile de votare din Prahova, semnalate prin mesaje RO-ALERT

Mai mulţi cetăţeni din Prahova au primit mesaje RO-ALERT prin care erau anunţaţi de mai multe cazuri de coronavirus în secţiile de votare din zonă. Purtătorul de cuvânt al MAI a declarat că mesajele au fost trimise, de fapt, de pe un număr privat.

RomaniaTV.net
27 sept. 2020, 16:16
Suspiciuni de COVID la secţiile de votare din Prahova, semnalate prin mesaje  RO-ALERT

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, a declarat că oamenii au primit mesaje cu titlul RO ALERT în care se transmitea că la secţiile de votare din zonă au fost identificate cazuri de COVID. În urma verificărilor s-a stabilit că mesajele au fos trimise de pe un număr privat.

Citeşte şi: ALEGERI LOCALE 2020. Multiple incidente în ziua votului: Ameninţări, dosare penale, aglomeraţie la urne şi vot multiplu

O persoană care s-a recomandat a fi jurnalistă a anunțat poliția despre acest incident.

De la începutul procesului de votare și până acum, la nivelul întregii țări, au fost înregistrate 703 de sesizări referitoare la fapte care au legătură cu procesul electoral. 255 nu s-au confirmat, iar 242 sunt încă în curs de verificare. Au fost constatate 133 de fapte de natură penală pentru care sunt cercetate 102 persoane.

De asemenea au fost constatate 137 de contravenții fiind aplicate 88 de amenzi în valoare de peste 122.000 de lei și 47 de avertismente scrise, a anunțat purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog.


loading...