Sute de camioane şi TIR-uri au format cozi de zeci de kilometri în vămile Nădlac şi Borş VIDEO

În Vama Nădlac, pe partea din Ungaria cozile de camioane şi TIR-uri au ajuns la 20 de kilometri joi noaptea. Şi în Vama Borş s-a circulat cu viteza mecului, iar cozile au ajuns şi la 30 de kilometri.

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 06:37
Sute de camioane şi TIR-uri au format cozi de zeci de kilometri în vămile Nădlac şi Borş VIDEO

Sute de camioane au aşteptat în Ungaria să intre în România. Potrivit şoferilor de TIR-uri, coada a trecut de prima localitate de lângă graniţa din Ungaria, ajungând la aproape 20 kilometri.

TIR-urile au blocat complet sensul de mers spre România. Politiştii maghiari au redirecţionat traficul în Ungaria pe o rută ocolitoare pentru a evita formarea unor blocaje.

Filtrele de control sunt instalate pentru a combate contrabanda şi evaziuniea fiscală. Timpul de aşteptare le scoate însă fire albe şoferilor. Aceştia sunt exasperaţi că nu pot trece timpii morţi ca ore de odihnă, deoarece aceştia sunt consideraţi ore de condus în graficul de deplasare.

Toate vămile sunt filtrate la sânge după ce în frontiera Giurgiu au fost identificate 18 autocamioane încărcate cu legume sau produse alimentare ce urmau să ajungă în depozitele unor societăţi fantomă.

Majoritatea şoferilor riscă să fie amendaţi de societăţile pentru care lucreză, în cazul în care vor întârzia la destinaţie.