Sute de craioveni şi-au depus CV-urile pentru a se angaja la Ford

Aproximativ 400 de persoane au venit, marţi, la firma care recrutează personal pentru compania Ford România, pentru a-şi depune CV-urile şi pentru a lua bon de ordine pentru susţinerea unui interviu în zilele următoare.

RomaniaTV.net
27 mart. 2012, 11:31
Sute de craioveni şi-au depus CV-urile pentru a se angaja la Ford

Aproximativ 400 de persoane au venit, marţi, între orele 8.00 şi 12.00, la firma care se ocupă cu recrutarea de personal pentru Ford, respectiv Manpower, pentru a-şi depune CV-urile şi pentru a lua bon de ordine pentru susţinerea unui interviu în vederea obţinerii unui loc de muncă, potrivit Mediafax.

Manpower a început recrutarea de personal, după ce conducerea Ford România a anunţat, în urmă cu o săptămână, că va începe angajările la fabrica de la Craiova.

Oficialii Ford România au declarat pentru MEDIAFAX că procesul de recrutare, care a început de marţi, se va desfăşura pe parcursul a două săptămâni, respectiv până în 13 aprilie. „Suntem bucuroşi să vedem că un număr foarte mare de oameni şi-au depus CV-ul, însă noi o să analizăm şi baza noastră de date, unde există câteva mii de persoane”, au declarat oficialii Ford.

Oamenii care şi-au depus CV-urile speră să îşi găsească un loc de muncă la Ford. „Am lucrat ca mecanic la CFR 20 de ani şi am venit să îmi încerc şi eu norocul. Ştiu că sunt foarte mulţi candidaţi pentru cele 500 de posturi, dar am auzit că plătesc foarte bine. Două ore am stat la coadă ca să iau bon de ordine şi sper să fie cu noroc”, a afirmat un craiovean.

În 20 martie, conducerea Ford România anunţa că va începe angajările la fabrica de la Craiova, compania urmând să angajeze 500 de muncitori. Muncitorii vor lucra pentru producţia B-Max şi EcoBoost.

Compania va lansa în acest an producţia motorului de 1,0 litri EcoBoost, cât şi construcţia noului Ford B-MAX.

Grupul american a preluat în 2007, de la stat, compania Automobile Craiova, iar conform contractului de privatizare avea obligaţia să realizeze până la 19 martie 2012 investiţii tehnologice şi de mediu de 675 milioane euro şi un volum de autovehicule de aproximativ 250.000 unităţi.

Ford a anunţat la sfârşitul lunii ianuarie că va produce la Craiova, în acest an, 60.000 de unităţi B-Max, iar pentru anul viitor estimează construcţia a cel puţin 100.000 de maşini. Modelul B-Max, produs exclusiv la fabrica de la Craiova, va ajunge în showroom-urile din România în luna iulie, însă comenzile vor fi onorate începând cu luna septembrie. Conceptul B-Max a fost prezentat în luna martie a anului trecut la Salonul Auto de la Geneva, iar în iunie Ford a început să fabrice la Craiova primele prototipuri.

Constructorul american a asamblat la Craiova, în intervalul aprilie 2010-octombrie 2011, un număr de peste 17.000 autoutilitare Transit Connect. Ulterior, producţia utilitarei a fost mutată la fabrica Ford din Valencia, în urma deciziei grupului american de a reorganiza activitatea tuturor fabricilor pe care le deţine în Europa.

În România, vânzările de autovehicule au scăzut drastic comparativ cu 2008, când au fost livrate 324.080 de maşini, cu 11,7% mai puţine faţă de anul anterior, iar în 2009 a fost înregistrat un declin de 46%, la 147.962 de unităţi.

În 2010, vânzările auto s-au redus cu 19%, la 119.417 unităţi, pentru ca în 2011 declinul să fie de 7,4%, la 110.598 de maşini.