Sute de credincioşi s-au îmbulzit să primească sarmale la hramul Cuvioasei Parascheva, la Iaşi VIDEO

Credincioşii care s-au dus, luni dimineaţă, să asiste la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, s-au îmbulzit la coadă la sarmale. Aceştia s-au aşezat la rând dinainte ca slujba să se termine.

14 oct. 2013, 11:46
Sute de credincioşi s-au îmbulzit să primească sarmale la hramul Cuvioasei Parascheva, la Iaşi VIDEO

Oameni de toate vârstele s-au călcat în picioare, la Iaşi, acolo unde autorităţile au pregătit 65.000 de sarmale pentru credincioşii care au venit la racla cu moaştele Sfintei Parascheva, informează România TV. Potrivit autorităţilor locale, a fost pregătită şi o sarma uriaşă, formată din 800 de sarmale obişnuite, care a fost desfăcută în faţa credincioşilor.

La fel ca în acest an, şi în anii anteriori, în zona în care s-au servit sarmale de Sfânta Parascheva oamenii s-au îmbrâncit, jandarmii fiind nevoiţi să intervină pentru a calma spiritele.

VEZI ŞI: Tragedie la moaştele Sfânta Parascheva: O femeie a murit după ce i s-a făcut rău

Câteva mii de persoane au asistat, luni dimineaţă, la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, ceremonia fiind oficiată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa bisericii, în timp ce peste 25.000 de pelerini aşteaptă la rând pentru a ajunge la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Sfânta Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

CITEŞTE ŞI: Tradiţii şi obiceiuri de Sfânta Cuvioasă Parascheva