Sute de jandarmi asigură ordinea de Bobotează la Catedrală şi la bisericile din Capitală

Peste 300 de jandarmi bucureşteni asigură ordinea la Catedrala Patriarhală şi în bisericile din Capitală, unde au loc manifestări religioase de Bobotează.

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 19:59
Sute de jandarmi asigură ordinea de Bobotează la Catedrală şi la bisericile din Capitală

Jandarmeria Capitalei a anunţat că vineri, începând cu ora 7.00, la Catedrala patriarhală şi la alte locaşe de cult din Bucureşti au loc manifestări religioase de Bobotează, la care sunt aşteptaţi să participe foarte mulţi oameni. Peste 300 de jandarmi au fost angrenaţi pentru a asigura măsurile de ordine.

În zona Catedralei Patriarhale vor fi amplasate butoaie cu apă care, după slujba de sfinţire, va fi distribuită enoriaşilor. Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane, în aceste zone vor fi culoare special amenajate, potrivit Mediafax.

Jandarmeria Capitalei face apel la credincioşii care merg la biserici să aibă un comportament civilizat, să respecte indicaţiile, să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial.

Peste 6.000 de litri de apă sunt pregătiţi pentru sfinţirea de Bobotează

Agheasma mare va fi  împărţită credincioşilor care vor putea gusta din ea dimineaţa pe nemâncate timp de opt zile, iar apoi o vor folosi numai pentru sfinţirea caselor şi a gospodăriilor şi în cazul persoanelor grav bolnave.

La sărbătoarea Botezului Domnului, după Sfânta Liturghie, patriarhul Daniel va oficia Sfinţirea cea Mare a Apei (agheasma mare) în faţa Reşedinţei patriarhale, în jurul orelor 11.30.

Întrucât temperaturile sunt foarte ridicate pentru această perioadă, în curtea Catedralei patriarhale a fost înălţată o cruce din cetină de brad, împodobită cu flori şi busuioc, în locul crucii de gheaţă din alţi ani, când era ger.

Joi au fost pregătite vase cu o capacitate totală de peste 6.000 de litri de apă care, după sfinţirea de vineri, vor fi împărţiţi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală.