Sute de oameni au protestat faţă de inagurarea unui centru logistic al NATO în Rusia VIDEO

Protest anti-NATO în Rusia, unde sute de oameni din oraşul Ulianovsk au manifestat împotriva inaugurării unui centru logistic al Alianţei în localitate. Baza urmează să le permită forţelor NATO să organizeze transporturi din şi spre Afganistan pe teritoriul rus.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 14:42
Sute de oameni au protestat faţă de inagurarea unui centru logistic al NATO în Rusia VIDEO

Manifestanţii se tem că baza de tranzit va deveni de fapt o bază militară. Oamenii cer dovezi mai clare că nu se va întâmpla acest lucru.

„Dacă Guvernul ne poate dovedi că baza este folosită numai pentru a transporta materiale civile, atunci poate că aş aproba planul. Dar guvernul doar ne spune că va fi vorba de nişte materiale civile, precum hârtie igienică sau uniforme. Vreau să ne dovedească”, a declarat un protestatar.

Autorităţile de la Moscova au spus în repetate rânduri că NATO nu va organiza transporturi militare pe teritoriul Rusiei. Preşedintele Vladimir Putin a subliniat că este în interesul Rusiei să ajute Alianţa în Afganistan. Dar a dat asigurări că soldaţii ruşi nu se vor implica niciodată în operaţiunile de luptă din această ţară.

„Statele membre NATO sunt prezente în Afganistan şi instituie ordinea. Trebuie să le ajutăm, pentru că noi nu luptăm acolo”,a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Populaţia rusă se teme de o implicare a ţării în războiul din Afganistan, după campania dezastruoasă purtată de URSS în anii ’80.