Sute de oameni stau de zeci de ore într-un tren între Făurei şi Buzău

Sute de oameni au stat blocaţi mai bine de 30 de ore într-un tren care a plecat luni dimineaţă din Brăila, cu destinaţia Bucureşti. În acelaşi tren s-au urcat persoane care au coborât dintr-un tren care circula dinspre Galaţi spre Braşov şi dintr-un altul venit de la Constanţa. După două încercări eşuate de a trimite pluguri înaintea trenului, trenul se întoarce acum încet spre Făurei.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 09:11
Sute de oameni stau de zeci de ore într-un tren între Făurei şi Buzău

Un tren InterRegio care a plecat luni dimineaţă, la ora 6.20, din Brăila spre Bucureşti este blocat de mai bine de 30 de ore între Făurei şi Buzău.

O pasageră a declarat, la Romania TV, că în tren sunt în jur de 600 de persoane, între care şi un grup de 60 de studenţi. Oamenii suferă de foame şi de sete şi nu ştiu nimic despre momentul când ar urma să fie deblocaţi. În acelaşi tren au mai fost urcaţi pasageri dintr-un tren care circula pe ruta Galaţi – Braşov, dar şi unii dintr-un tren venit de la Constanţa.

În tren se află şi nouă fotbalişti de la echipa Oţelul Galaţi, care veneau spre Bucureşti pentru a se alătura coechipierilor, care marţi dimineaţă au plecat în cantonament în Spania. Silviu Ilie, unul dintre fotbalişti, a declarat, la Romania TV, că el şi colegii săi au fost blocaţi în tren, în localitatea C.A. Rosetti, timp de 18 ore, înainte de a fi întorşi spre Făurei.

„Suntem blocaţi de aproximativ 18 ore. Alţii, care erau deja în tren, sunt de aproximativ 30 de ore. Acum câteva minute am pornit spre Făurei, sper să ajungem acolo. Ni s-a spus că a venit un plug de la Buzău să ne scoată încolo, dar s-a împotmolit. A mai venit un plug de la Brăila, care a rămas şi el în zăpadă. Acum au trimis alt plug şi văd că mergem încet spre Făurei. Am avut apă şi câteva sandvişuri, dar le-am terminat, şi aşteptăm să ajungem acasă mai repede”, a explicat Silviu Ilie.

Cei nouă jucători, Alejandro Viglianti, Cristian Sîrghi, Silviu Ilie, Samoel Cojoc, Valentin Munteanu, Cristian Brăneţ, Cornel Râpă, Ionuţ Neagu şi Sergiu Costin, au plecat din Galaţi luni, la ora 18.10, iar în jurul orei 21.30 au fost nevoiţi să schimbe trenul la Brăila.