Sute de oameni sunt blocaţi de peste 12 ore în Ialomiţa: „Avem o gravidă în 38 de săptămâni şi încercăm să ajungem cu o ambulanţă”

În Câmpia Bărăganului, viscolul a lovit năpraznic. Sunt sute de oameni blocați în nămeti de peste 12 ore. În Ialomița, zeci de soferi au rămas înzăpeziți încă de aseară, iar salvatorii nu au putut ajunge la ei.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 06:59
Sute de oameni sunt blocaţi de peste 12 ore în Ialomiţa: „Avem o gravidă în 38 de săptămâni şi încercăm să ajungem cu o ambulanţă”

UPDATE 09:00  Autostrada Soarelui este închisă complet.

Vorbim despre familii cu copii mici în maşini, copii flamânzi si care au înghețat de frig în plin cod roşu de viscol. Tot în Ialomiţa 20 oameni au rămas blocați în două microbuze.

Sunt blocat de 12 ore, primul apel la 112 a fost făcut la 21:18. Atunci am derapant în şanţ cu maşina, pur şi simplu am fost scos de pe partea carosabilă de vântul puternic. Nu a fost dat cu nimic pe jos. Am vorbit permanent cu cei de la ISU, tot mi-au zis că o să ajungă cineva„, a declarat Bogdan.

Rugămintea mea la domnul Bogdan, dar şi la celelalte persoane, care nu au o problemă medicală şi stau în maşină, la căldură, să aibă răbdare. Prioritare sunt cazurile medicale, avem femei gravide care trebuie preluate şi aduse către unităţi spitaliceşti, copilaşi cu febră, bolnavi. Sunt foarte multe probleme în judeţ. Cu foarte multe persoane nu mai putem lua legătura, ori nu mai au baterii la telefon.

Facem toate eforturile să ajungem la toţi oamenii care au probleme. Avem o gravidă la Scânteia, se află în 38 de săptămâni şi încercăm să ajungem cu o ambulanţă la ea. Mai avem una la Coşereni, am plecat spre ea. Un copil cu febră de zece ani a fost preluat şi adus către spital„, a declarat Lăcrămioara Chirea, ISU Ialomiţa, pentru România TV.