Sute de oi vii prinse pe vaporul morţii ţipă încă după ajutor şi nimeni nu face nimic pentru ele

Peste 14.600 de oi se aflau pe un vapor care s-a scufundat duminică în Portul Midia. Dacă marinarii aflaţi la bord au fost salvaţi imediat, echipajele ISU Dobrogea s-au întors mult mai târziu pe mare pentru a salva şi animalele de pe navă. Din păcate, doar câteva zeci de oi au fost salvate pe parcursul zilei de luni. Mai multe asociaţii care se ocupă de protecţia animalelor se plâng că oile sunt lăsate să moară pe navă.

25 nov. 2019, 19:31
Sute de oi vii prinse pe vaporul morţii ţipă încă după ajutor şi nimeni nu face nimic pentru ele

ARCA, o asociaţie care militează pentru protecţia şi drepturile animalelor, susţine că nimeni nu încearcă să salveze oile rămase captive pe nava care s-a scufundat duminică în Portul Midia.

„Sute de oi vii prinse pe vaporul morții țipă încă după ajutor și nimeni nu face nimic pentru ele, deși accidentul naval s-a petrecut acum 34 de ore. Autoritățile nu fac nimic pentru că nu le pasă, iar noi și alte organizații de protecție a animalelor pentru că nu suntem lăsați de autorități.

Încă de ieri am început să dăm telefoane tuturor celor responsabili (ISU Dobrogea, DSVSA Constanța, premierului Ludovic Orban însuși etc.).

Nimeni nu ne-a răspuns la telefon. Când ni s-a răspuns, ni s-a spus deja celebrul „închideți, că vă sunăm noi”. Nu ne-a mai sunat nimeni”, susţine asociaţia pe pagina de Facebook Letea Wild Horses.

Pompierii salvează oile de pe vaporul scufundat în portul Midia. Imagini dramatice din timpul misiunii VIDEO

Aceasta cere ISU şi guvernului Orban să ia măsuri urgent.

„Cerem pe această cale ISU și guvernului Orban să ia măsuri URGENT pentru evitarea unei noi tragedii de pe urma căreia imagina României va avea de suferit în plan internațional: fie să intervină CÂT MAI REPEDE pentru salvarea oilor aflate încă în viață, fie măcar să ne răspundă la apeluri și să ne permită nouă să încercăm să le salvăm.

Facem apel și la dumneavoastră, cetățenii simpli, să vă alăturați demersurilor noastre și să puneți presiune pe autorități, pentru rezolvarea acestei drame în desfășurare. Există sute de suflete care suferă de sete, foame și frig chiar în aceste momente, pe acel vapor (scufundat doar parțial și înfipt într-un banc de nisip).

Vă rugăm, dați vorba mai departe! Să nu mai închidem ochii când ființe nevinovate au nevoie disperată de ajutor!

PS – noi ne vom deplasa în această noapte la Constanța și vă vom ține la curent cu situația”, continuă asociaţia. 

Amploarea catastrofei din portul Midia este uriaşă. „Vaporul morţii a fost abandonat toată noaptea. Mii de cadavre plutesc acum pe apă”