Imagini apocaliptice! Sute de persoane blocate la metrou în urma inundaţiilor. Oamenii, cufundaţi în apă până la nivelul umerilor. VIDEO

Imagini apocaliptice în China! Precipitaţiile abundente din ultimele zile au provocat inundaţii masive în oraşul Zhengzhou, capitala provinciei Henan, metropolă cu 9 milioane de locuitori.

21 iul. 2021, 12:27
Imagini apocaliptice! Sute de persoane blocate la metrou în urma inundaţiilor. Oamenii, cufundaţi în apă până la nivelul umerilor. VIDEO

Persoane blocate la metrou. China s-a confruntat, zilele acestea, cu cele mai abundente precipitaţii din ultimele decenii. Apa a inundat reţeaua de metrou din metropola Zhengzhou, sute de persoane rămânând blocate în garnituri şi în tunel. În imaginile care au făcut înconjurul internetului se vede cum călătorii din metrou stau în apă până la nivelul umerilor.

Persoane blocate la metrou din cauza inundaţiilor: un mort şi doi dispăruţi

Situaţia exactă a victimelor nu este clară încă. Presa a vorbit iniţial despre un mort şi două persoane dispărute, potrivit Daily Mail.

Astfel de precipitaţii se produc de obicei o dată la 100 de ani. Situaţia este sumbră”, se arată într-un comunicat de presă publicat de centrul pentru controlul inundaţiilor din Zhengzhou.

Citeşte şi Toaleta aurită l-a făcut celebru. Un poliţist din Rusia, bănuit de luare de mită

Situaţia în această metropolă este de-a dreptul alarmantă. Numeroase străzi au fost inundate, automobile şi autobuze au rămas blocate. De asemenea, a fost afectată alimentarea cu apă şi electricitate, aceasta fiind întreruptă. Traficul a fost paralizat, transportul cu metroul a devenit impracticabil, iar trenurile de mare viteză au fost suspendate. Aeroportul din Zhengzhou a suspendat toate zborurile înspre metropolă până miercuri la ora locală 12:00 p.m. (04:00 GMT), potrivit CGTN.

Ploile din Henan au fost aduse de taifunul In-Fa, care a provocat fenomene meteo severe şi în provinciile Zhejiang şi Fujian. Nivelul apelor afluenţilor fluviilor Galben şi Hai a depăşit nivelurile de alertă, iar barajul Guojiaju din apropierea Zhengzhou s-a prăbuşit.

Citeşte şi Bătaie în direct între politicieni: Fostul viceministru de Interne, Ghenadie Cosovan, pus la pământ de Sergiu Tofilat: „Nu mă fă lepădătură!” VIDEO

Fenomene extreme şi în următoarea perioadă

Ploile abundente şi inundaţiile nu vor înceta nici în perioada următoare. Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în ultimele zile. Pagubele provocate culturilor agricole se ridică la milioane de yuani.

Furtuni puternice s-au înregistrat şi în sudul Chinei, unde un alt taifun a făcut ravagii în apropierea oraşului Yangjiang din provincia Guangdong, vântul atingând viteza de 110 kilometri pe oră. Nici nordul Chinei nu a scăpat de furia naturii. Inundaţii masive s-au produs în regiunea Mongolia Interioară.