Sute de persoane protestează în faţa clădirii Parlamentului de la Atena

Câteva sute de greci protestează în apropierea Parlamentului de la Atena, scandând sloganuri anticapitaliste şi purtând drapele ale Greciei, în timp ce deputaţii se pregătesc pentru un vot crucial pentru viitorul Guvernului.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 21:02
Sute de persoane protestează în faţa clădirii Parlamentului de la Atena

Mai multe partide de extremă-stânga şi-au convocat susţinătorii pentru vineri seată în Piaţa Syntagma din centrul Atenei, potrivit Mediafax.

În Parlament, premierul Giorgios Papandreou încearcă să obţină un vot de încredere care i-ar permite să rămână în funcţie.

Pe lângă militanţii de stânga, la manifestaţia din centrul Atenei participă şi mulţi cetăţeni obişnuiţi sau membri ai mişcării „indignaţilor”, care cer „plecarea guvernului care a vândut ţara”.

Un bătrân poartă o pancartă pe care scrie „360,08 euro, pensia mea” şi arată ziariştilor şi trecătorilor o pereche de cătuşe. Un altul, înfăşurat într-un drapel al Greciei, huiduie în direcţia ferestrelor luminate ale clădiri Parlamentului, în timp ce din difuzoare se aude un cântec popular al lui Mikis Theodorakis, compus în timpul rezistenţei faţă de dictatura coloneilor (1967 – 1974).

Căile de acces către Parlament sunt blocate de importante forţe de poliţie, care supraveghează de la distanţă manifestaţia.