Sute de plicuri şi pungi cu substanţe psihoactive, găsite în urma unor percheziţii în Suceava şi Cluj

Un număr de 550 de plicuri şi două pungi cu substanţe psihoactive au fost descoperite, joi, în urma unor percheziţii făcute de procurorii DIICOT în Suceava şi Cluj Napoca. În acest caz sunt cercetaţi trei tineri care vindeau astfel de produse.

07 nov. 2013, 15:28
Sute de plicuri şi pungi cu substanţe psihoactive, găsite în urma unor percheziţii în Suceava şi Cluj

Potrivit unui comunicat al BCCO Suceava, poliţişti din cadrul acestei structuri, sub conducerea şi coordonarea unui procuror DIICOT Suceava şi cu sprijinul poliţiştilor BCCO Cluj-Napoca şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au făcut, joi, patru percheziţii domiciliare în municipiile Suceava şi Cluj-Napoca, fiind puse în executare patru mandate de aducere, scrie Mediafax.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 550 de plicuri şi două pungi cu substanţe psihoactive.

Conform sursei citate, procurorii DIICOT au cercetat în perioada aprilie-noiembrie activitatea unor tineri suceveni, care se aprovizionau cu substanţe psihoactive de la persoane suspecte din Cluj-Napoca, pe care le valorificau apoi în municipiul Suceava şi în împrejurimi.

Substanţele respective erau ambalate în pliculeţe de aproximativ 0,25 grame şi vândute cu 25 lei plicul.

Tinerii sunt cercetaţi pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni privind „efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

Sursa citată menţionează că pe parcursul cercetărilor, poliţiştii antidrog cu sprijinul unor poliţişti din cadrul BCCO Cluj-Napoca, Poliţiei Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud, Poliţiei Vatra Dornei şi Poliţiei Suceava au fost confiscate 745 de pliculeţe cu produse cu efect psihoactiv.

Citeşte şi Laborator clandestin de etnobotanice, descoperit de poliţişti. Opt persoane au fost arestate