Sute de refugiaţi ucraineni ajung cu trenul la Bucureşti. În Gara de Nord au fost instalate noi corturi

Sute de refugiaţi ucraineni sunt aşteptaţi să ajungă, luni seară, cu trenul la Bucureşti. Autorităţile au pregătit în Gara de Nord noi corturi pentru adăpostirea acestora.

07 mart. 2022, 18:07
Sute de refugiaţi ucraineni ajung cu trenul la Bucureşti. În Gara de Nord au fost instalate noi corturi

Sute de refugiaţi ucraineni ajung cu trenul în Bucureşti. Autorităţile au suplimentat numărul corturilor destinate persoanelor care intentionează să staţioneze o perioadă scurtă de timp pentru ca ulterior să-şi continue drumul spre alte localităţi sau ţări.

Sute de refugiaţi ucraineni ajung cu trenul la Bucureşti

Numărul costurilor din Gara de Nord au fost suplimentate. Autorităţile anunţă că au fost pregătite încă trei corturi.

Citeşte şi Vasile Dîncu, despre pericolul extinderii războiului din Ucraina. „Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată”

Conform ISU Bucureşti, corturile sunt destinate pentru preluarea persoanelor care nu doresc să fie cazate în spaţiile special destinate din Bucureşti şi Ilfov, ci intentionează să staţioneze o perioadă scurtă de timp pentru ca ulterior să-şi continue deplasarea spre alte localităţi sau alte ţări, pe cale aeriană, rutieră sau feroviară.

„Masura de suplimentare a spatiilor de cazare temporară a fost necesară pentru a preîntampina orice situaţie care poate fi influenţată de fluxurile ridicate de refugiaţi, în unele intervale orare”, a transmis ISU Bucureşti.

În Gara de Nord din Capitală vor ajunge, luni, aproximativ 400 de ucraineni.

Poliţia de Frontieră a anunţat luni dimineaţă că 33.969 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară duminică, în creştere cu 7,4 % faţă de ziua precedentă.

„În data de 06.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 93.270 de persoane, dintre care 33. 969 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 7,4 % faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 10.953 cetăţeni ucraineni (în uşoară scădere cu 0,9%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 21.121 cetăţeni ucraineni (creştere de 14,9%). Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 105.728 de persoane, dintre care 26.632 cetăţeni ucraineni (creştere de 14%)”, transmite Poliţia de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize, până la data de 06.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 261.445 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 182.312 cetăţeni ucraineni.

A fost suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie şi se lucrează la capacitatea maximă a punctelor de trecere a frontierei.

Citeşte şi Guvernul pregăteşte instaurarea stării de criză în România pe fondul războiului din Ucraina