Sute de românce vor pleca la cules de căpşuni în Spania

Sute de femei din judeţul Vaslui îşi vor lăsa soţii, copiii şi gospodăriile pentru a merge la cules de căpşuni. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a organizat o bursă specială, pentru femei, prin care oferă 750 de slujbe în Spania.

13 ian. 2014, 13:09
Sute de românce vor pleca la cules de căpşuni în Spania

Vasluiencele au sosit luni dimineaţă la AJOFM şi au aşteptat ore în şir pentru a susţine interviul. Selecţia a fost făcută chiar de angajatorul spaniol. Au fost acceptate doar cele care nu au împlinit 40 de ani şi au experienţă în agricultură, potrivit România TV.

„Vreau să plec la muncă. Am mai fost trei ani la căpşuni. Acesta ar fi al patrulea an. Sunt obişnuită cu munca. Odată ce sunt crescută la ţară, eu zic că sunt obişnuită”, au declarat candidatele.

La bursă s-au prezentat femei din Vaslui şi din alte 12 judeţe. Cele care vor fi admise au transportul asigurat până în Spania, iar salariul este de aproape 40 de euro de euro pe zi. „Este o oportunitate pentru femeile din judeţul Vaslui, mai ales că, ştim bine, locurile de muncă lipsesc, iar solicitarea este mare”, a declarat Daniel Olteanu, directorul AJOFM.

În judeţul Vaslui, 16.800 de oameni sunt şomeri, din care 5.800 sunt femei.