Turişti BLOCAŢI la Barajul Vidraru. DN 7C Transfăgărăşan, ÎNCHIS parţial din cauza căderii de stânci

Turişti veniţi încă de vineri la Barajul Vidraru sunt blocaţi pe munte din cauza unei alunecări de teren care a blocat DN 7C. Stânci imense s-au prăvălit de pe munte şi au închis drumul, angajaţi de la ISU şi CNADNR lucrând în prezent pentru degajarea carosabilului.

RomaniaTV.net
21 apr. 2013, 06:14
Turişti BLOCAŢI la Barajul Vidraru. DN 7C Transfăgărăşan, ÎNCHIS parţial din cauza căderii de stânci

UPDATE 11.10 Circulaţia pe Transfăgărăşan se desfăşoară în continuare cu dificultate la kilometrul 61+80 de metri, în zona localităţii argeşene Arefu. După ce carosabilul fusese eliberat parţial, iar traficul fusese reluat pe un fir, o nouă cădere de stânci a avut loc, îngreunând munca drumarilor care lucrează la eliberarea carosabilului.

Poliţia Rutieră sfătuieşte conducătorii auto să evite deplasările în această zonă, întrucât este posibil ca fenomenul să apară şi în următoarele ore.

Drumul Naţional 7C Transfăgărăşan, care leagă judeţele Argeş şi Sibiu, a fost blocat din cauza unor căderi de stânci, informează România TV. Dacă în zonă căderile de pietre de pe versanţi nu sunt ceva neobişnuit, de această dată stâncile prăvălite în drum sunt de dimensiuni considerabile, ceea ce le face destul de greu de îndepărtat.

Căderile de stânci au fost provocate cel mai probabil de viiturile de pe munte.

În zona Barajului Vidraru, turiştii veniţi la grătare încă de vineri aşteaptă reluarea circulaţiei pentru a putea pleca spre casă.

În jurul orei 10.00, drumarii au reuşit să deblocheze unul dintre sensuri, astfel că în zona localităţii Arefu, unde s-a înregistrat blocajul, traficul rutier a fost reluat şi se poate desfăşura pe un singur fir, sub supravegherea poliţiştilor de la Brigada Rutieră.