Svetozar Marovic, fostul preşedinte al Uniunii Serbia şi Muntenegru a fost ARESTAT

Svetozar Marovic, politician muntenegrean marcant, singurul președinte al fostei Uniuni Serbia și Muntenegru, a fost arestat joi de poliția din țara sa.

RomaniaTV.net
17 dec. 2015, 13:28
Svetozar Marovic, fostul preşedinte al Uniunii Serbia şi Muntenegru a fost ARESTAT

Svetozar Marovic, politician muntenegrean marcant, singurul președinte al fostei Uniuni Serbia și Muntenegru, a fost arestat joi de poliția din țara sa, transmit Reuters și DPA, citate de Agerpres.

 Marovic a fost reținut în baza unui mandat emis de un procuror specializat în crima organizată, a scris cotidianul Vijesti din Podgorica.

Fiul său Milos și alte câteva persoane se află deja în arest în legătură cu acuzații de mită în sumă de 1,4 milioane de euro.

Marovic, unul dintre cei mai puternici lideri muntenegreni începând de la sfârșitul anilor 1980, a fost președinte al Uniunii Serbia și Muntenegru din 2003 până la separarea oficială a celor două entități, în urma referendumului de independență muntenegrean în 2006.

Influența lui Marovic se află însă în scădere după ce prim-ministrul Milo Djukanovic a început să se distanțeze de fostul său aliat în urma acuzațiilor de corupție aduse unora dintre rudelor apropiate ale lui Marovic.

În prezent, Svetozar Marovic conduce o comisie în Partidul Democratic al Socialiștilor, aflat la guvernare în micul stat balcanic.

Muntenegru a primit recent invitația de a adera la NATO și se află în negocieri cu Uniunea Europeană, care îi solicită eforturi mai intense pentru combaterea corupției și a crimei organizate.