Sylvia Hoişie, „mama Polidinului”, îşi va face vaccinul anti-covid: „Sunt sigură că e bine făcut”

Sylvia Hoişie, cunoscută ca mama Polidinului, spune că îşi va face vaccinul anti-coronavirus și este convinsă că vaccinurile care urmează să primească aprobare pentru a fi puse pe piață sunt sigure. 

30 nov. 2020, 23:32
Sylvia Hoişie, „mama Polidinului”, îşi va face vaccinul anti-covid: „Sunt sigură că e bine făcut”

Sylvia Hoișie a lucrat în echipa de cercetători ce a dezvoltat Polidinul în anii ’60. Ajunsă la vârsta de 93 de ani, aceasta este convinsă că vaccinurile anti-covid care urmează să primească aprobare pentru a fi puse pe piață sunt sigure. Mai mult, „mama Polidinului” spune că atât ea, cât şi familia ei se vor vaccina.

„Dacă îl voi obține, sigur că îl voi face. Nu numai eu, ci toată familia mea. Eu am încredere în vaccin”, a spus Sylvia Hoișie, potrivit digi24. 

Citeşte şi PANDEMIE CORONAVIRUS. Medicul Sylvia Hoişie, „mama Polidinului”: În viaţa mea nu m-am spălat atât de des pe mâini

În ceea ce privește eventuale precauții legate de vârstă, mama Polidinului spune că are încredere în cei care au făcut cercetările şi nu crede că se pune problema să apară reacţii adverse la persoanele în vârstă.

„Cred că nu există. Cred că cei care au cercetat – și ce nu se putea cerceta în scurt timp pe om au cercetat pe animale – au avut rezultate benefice. Și nu cred că este dăunător oamenilor în vârstă, nimănui nu-i e dăunător. Sigur, ca orice vaccin, poate da niște reacții, dar sunt atât de mici față de benefcii.

Febra este foarte mică și chiar dacă există febră, nu e nimic. Un pic de roșeață, o ușoară durere, dar și la o simplă injecție poți să faci reacții care nu sunt dăunătoare”, a adăugat Mama Polidinului. 

Sylvia Hoişie, despre vaccinul anti-covid: Sunt sigură că e bun

„Suntem în secolul 21. Cu aparatura de acum, sunt sigură că vaccinul e bine făcut. Nu e perioada anilor 50-60, este perioada 2020. Sunt sigură că e bun. Mai ales, cei care l-au făcut, companiile care au făcut cele 3-4 vaccinuri care sunt date pentru a obține documentația sunt bine controlate, nu numai în America, ci și în Uniunea Europeană.

Suntem în 2020, când se pregătesc călătorii pe Lună, se fac atâtea lucruri noi, cum putem crede că nu se poate face? Se poate. Mai durează mult obținerea documentelor, dreptul de a-l folosi”, a mai precizat Sylvia Hoişie.


loading...