PANDEMIE CORONAVIRUS. Medicul Sylvia Hoişie, „mama Polidinului”: În viaţa mea nu m-am spălat atât de des pe mâini

Sylvia Hoişie, medicul care a făcut parte din echipa care a inventat Polidinul, spune că virusul COVID-19 pare a fi o mutaţie agresivă a unui alt virus. Pentru a se proteja de temutul coronavirus, medicul spune că a ajuns să se spele foarte des pe mâini. 

25 mart. 2020, 17:16
PANDEMIE CORONAVIRUS. Medicul Sylvia Hoişie, „mama Polidinului”: În viaţa mea nu m-am spălat atât de des pe mâini

„Acest virus s-ar părea că este o mutaţie foarte agresivă a unui alt virus. Corpul uman nu-l recunoaşte şi nu poate produce atât de repede anticorpi. Dar, cu timpul, ei se vor produce şi însuşi omul care se îmbolnăveşte va putea să lupte împotriva lui. Virusul acesta este agresiv prin aceea că are o transmitere rapidă.

Nu pare a fi un virus creat în laborator. Poate să fie o mutaţie a unui virus apărut la liliac şi transmis de acesta altui animal. Şi gripa spaniolă a fost provocată de un virus aviar, transmis la om. În acea vreme nu existau laboratoare moderne ca să putem spune că s-ar fi creat acolo”, a spus Sylvia Hoişie, potrivit adevarul.ro.

 „În viaţa mea nu m-am spălat atât de des pe mâini”

Deşi nu mai iese deloc din apartament, Sylvia Hoişie îşi ia măsuri de protecţie împotriva coronavirusului.

„Eu nu mai ies deloc din apartament, sunt ajutată de prietene. Dar vă mărturisesc că în viaţa mea nu m-am spălat atât de des pe mâini. Am lucrat din timpul facultăţii la spital. Imediat după război erau condiţii grele, nu erau condiţiile de igienă de astăzi, dar nu m-am îmbolnăvit niciodată. Noi, la oraş, avem apă potabilă, dar ce fac cei din mediul rural? Cum se spală fără apă curentă? Este trist”, a precizat medicul.

Medicul Sylvia Hoişie  are 93 de ani şi a făcut parte din echipa care a inventat Polidinul, produs 100% românesc la care s-a muncit vreme de şase ani.

Citeşte şi Alertă la Spitalul Obregia din Capitală. Un pacient a fost confirmat cu CORONAVIRUS. 70 de medici sunt izolaţi