Szobi Cseh, ONORURI POST-MORTEM. Ce DECORAŢIE a primit regretatul cascador, la câteva ore după moarte

Publicat: Vineri, 01 August 2014 20:24 // Actualizat: Vineri, 01 August 2014 20:24 // Sursa: romaniatv.net

Szobi Cseh a fost decorat post-mortem de preşedintele Traian Băsescu, vineri, la câteva ore după anunţul decesului regretatului actor şi cascador.

Foto: www.asociatiagladiator.ro

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretul de decorare post-mortem a maestrului Cseh I. Szabolcs-Imre (Szoby Cseh) cu Ordinul Naţional "Steaua României".

Administraţia Prezidenţială a anunţat, într-un comunicat, că, în semn de înaltă apreciere pentru talentul şi profesionalismul dovedite de-a lungul carierei sale din cinematografie, teatru şi televiziune, pentru dăruirea şi abnegaţia cu care a luptat pentru combaterea unor fenomene sociale negative prin metode noi bazate pe arta spectacolului şi pe sport, preşedintele Traian Băsescu a conferit post-mortem Ordinul Naţional 'Steaua României' - în grad de Cavaler maestrului Cseh I. Szabolcs-Imre (Szoby Cseh).

Decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui Traian Băsescu.

La 5 mai 2010, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Hunor Kelemen, l-a decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, prin decretul semnat de preşedintele Traian Băsescu în noiembrie 2009.

Szobi Cseh a murit vineri, la Institutul Clinic Fundeni, după o grea suferinţă, în urma complicaţiilor renale, hepatice, cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat. În ultimii ani, Szobi Cseh a suferit de cancer osos.

Soţia cascadorului Szobi Cseh: "A murit în chinuri groaznice!"

Szobi Cseh va fi înmormântat duminică la Cimitirul Bellu din Capitală, iar admiratorii îi pot aduce un omagiu artistului începând de sâmbătă după-amiază, au anunţat membri ai familiei artistului.

Citeşte şi:

SZOBI CSEH a murit. "O sa-mi fie dor de Buza de iepure...", scrie Dan Negru

Actorii, îndureraţi de moartea lui Szobi Cseh: Am pierdut un om excepţional. Iubea filmele româneşti

Florin Piersic, declaraţii EMOŢIONANTE despre Szobi Cseh

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 aug 23:38
...Ordinul Naţional Steaua României – în grad de Cavaler, care i-au fost acordate postmortem cascadorului. Szobi Cseh a murit după o lungă şi grea bătălie cu cancerul, în noaptea de joi spre...
01 aug 20:38
...vineri, la câteva ore după anunţul decesului regretatului actor şi cascador. Citește mai departe… …read more ...
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H