Tabelul lui MENDELEEV s-a îmbogăţit oficial cu patru NOI ELEMENTE

Tabelul periodic al elementelor, elaborat de Dmitri Mendeleev, a fost completat oficial, de marţi, cu patru noi simboluri, a anunțat Biroul de presă al Uniunii Internaţionale de Chimie Pură şi Aplicată .

10 nov. 2016, 06:43
Tabelul lui MENDELEEV s-a îmbogăţit oficial cu patru NOI ELEMENTE

Cercetătorii au precizat că, începând de marți, 8 noiembrie, simbolul cu numărul 113 este Nihonium, Nh. Nihonium în traducere din limba japoneză înseamnă Țara Soarelui Răsare. Elementul 113 a fost descoperit de cercetătorii niponi de la Institutul RIKEN din Japonia.

Cel de-al 115-lea element chimic a fost denumit Moscovium, Mc. Denumirea a fost aleasă în cinstea regiunii Moscova, unde este amplasat Institutul pentru Cercetări Nucleare, din orașul Dubna. Elementul al 115-lea a fost descoperit de cercetătorii ruşi de la Institutul pentru Cercetări Nucleare din Dubna, regiunea Moscova, Rusia, care este un centru de cercetare internațional unde au fost efectuate aceste experimente.

Citeşte şi Două elemente din tabelul lui Mendeleev, pe lista substanţelor dopante. Au fost imediat INTERZISE

Simbolul chimic cu numărul 117 a fost inclus în tabelul Mendeleev sub denumirea de Tennesseen, ceea ce denotă o recunoaștere a cercetărilor efectuate de specialiștii în cercetarea elementelor super-grele de la Laboratorul Naţional Oak Ridge din Tennessee, din SUA.

Cel de-al 118-lea element este Oganessiin, descoperit de cercetătorul Iuri Oganessian, academician în cadrul Academiei de Științe din Federația Rusă, care a contribuit enorm în descoperirea și cercetarea chimică a acestui simbol chimic.