Tabloidul britanic The Sun a atras 117.000 de abonaţi după introducerea taxei la conţinutul online

Tabloidul britanic The Sun, care a introdus în această vară taxe de acces pentru consultarea versiunii sale online, a reuşit să atragă un număr de 117.000 de abonaţi la conţinutul său digital, informează theguardian.com, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
09 dec. 2013, 12:39
Tabloidul britanic The Sun a atras 117.000 de abonaţi după introducerea taxei la conţinutul online

The Sun – un ziar editat de compania News UK, deţinută de magnatul Rupert Murdoch – a lansat pe 1 august versiunea sa online, denumită Sun+, care poate fi accesată contra unei taxe de 2 lire sterline pe săptămână.

Introducerea sistemului de plată pentru accesarea conţinutului online al The Sun a coincis cu lansarea proiectului pe care tabloidul îl are cu Premier League, care permite publicarea pe site-ul ziarului a unor înregistrări video cu golurile şi cu cele mai importante faze din meciuri.

De la introducerea taxei la conţinutul online, The Sun – care este cel mai vândut ziar din Marea Britanie – a atras un număr total de 117.000 abonaţi.

Însă, potrivit analiştilor, The Sun are nevoie de cel puţin 250.000 de abonaţi – şi cel mai probabil de peste 350.000 de abonaţi – pentru a reuşi să acopere pierderile generate de scăderea pieţei de publicitate şi de zecile de milioane de lire sterline investite în achiziţionarea drepturilor de difuzare online ale unor competiţii sportive.

Compania News UK a dezvăluit şi câteva informaţii despre abonaţii Sun+. Astfel, cei mai mulţi abonaţi ai Sun+ (30%) au vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani, fapt care contrazice mitul că tinerii nu doresc să plătească pentru conţinutul digital, a declarat Katie Vanneck-Smith, director de marketing al companiei News UK.

Totodată, aproape jumătate (47%) dintre abonaţii la conţinutul digital al The Sun îl accesează de pe dispozitive mobile.

Între abonaţii se regăsesc mai mulţi bărbaţi decât femei (60/40), însă este de aşteptat ca proporţia să se echilibreze în momentul în care vor înceta ofertele pentru accesarea unor competiţii de fotbal de pe Sun+.

Tirajul zilnic al publicaţiei The Sun pe hârtie a fost în luna noiembrie de 2,089 milioane de copii.

Înainte de introducerea taxei pentru conţinutul online, site-ul The Sun era accesat în fiecare lună de aproape 30 de milioane de utilizatori unici. În mod deloc surprinzător, numărul utilizatorilor a scăzut după introducerea taxei, cei mai mulţi dintre aceştia căutând alternative gratuite.

Potrivit theguardian.com, traficul versiunilor online ale publicaţiilor The Times şi Sunday Times – editate tot de compania News UK – a scăzut cu 90% după introducerea taxei pentru accesarea conţinutului digital al acestor ziare, în 2010.

Cotidianul britanic The Times şi suplimentul său de duminică, The Sunday Times, care, în 2010, au introdus taxe de acces pentru consultarea versiunilor lor online, au anunţat în octombrie că au 150.000 de abonaţi la conţinutul lor digital.