Taifunul Chaba face prăpăd pe mare. Zeci de oameni, daţi dispăruţi după ce o navă s-a rupt în două şi s-a scufundat. Imagini dramatice VIDEO

Tragedie pe mare din cauza taifunului Chaba. Zeci de oameni au fost daţi dispăruţi în largul coastei Hong Kong-ului, după ce o navă s-a rupt în două şi s-a scufundat în timpul furtunii tropicale.

02 iul. 2022, 17:11
Taifunul Chaba face prăpăd pe mare. Zeci de oameni, daţi dispăruţi după ce o navă s-a rupt în două şi s-a scufundat. Imagini dramatice VIDEO

Autorităţile din Hong Kong au intrat în alertă sâmbătă, după ce au aflat că Taifunul Chaba face prăpăd pe mare. Nu mai puţin de patru elicoptere şi două avioane au fost trimise în zona naufragiului. Salvatorii au reuşit să recupereze cel puţin trei persoane din totalul de 30, care fac parte din echipaj.

Unul dintre membrii echipajului a fost salvat cu ajutorul unui elicopter în timp ce valuri uriaşe loveau vasul scufundat care s-a rupt în două din cauza furtunii puternice. Imagini dramatice din timpul intervenţiei au fost făcute publice de serviciul guvernamental aerian din Hong Kong.

Nava Fujing 001 s-a scufundat la aproape 186 de mile maritime (aproape 300 de kilometri), sud de coasta Hong Kong-ului.

Imagini terifiante din Hong Kong după ce taifunul Chaba a rupt în două o navă

Citeşte şi: Alertă sanitară în Franţa din cauza noului val de COVID-19. Peste 120.000 de noi infectări într-o singură zi

Potrivit Daily Mail, membrii echipajului au trimis alerte deoarece întâmpinau dificultăţi pe mare din cauza furtunii tropicale Chaba, în timpul căreia vântul a suflat la rafală cu 110 de kilometri pe oră.

De asemenea, furtuna tropicală a provocat o alunecare de teren în vestul provinciei Guangdong

Chaba este primul taifun care afectează China în acest an. Meteorologii spun că furtuna tropicală va aduce ploi torenţiale şi ar putea face ravagii în provincia Guandong, cu o populaţie numeroasă.

În limba tailandeză, chaba înseamnă floarea hibiscus. Centrul naţional de meteorologie a avertizat că furtuna se îndreaptă spre nord-vestul ţării cu o viteză de 15-20 de kilometri pe oră.

Citeşte şi: Tristeţe uriaşă în Scoţia. Legendarul portar Andy Goram a murit la 58 de ani


loading...
Partenerii noștri