TAIFUNUL din China îi lasă pe copiii din clasa pregătitoare FĂRĂ MOBILIER

Taifunul din China este de vină pentru că, în Mehedinţi, elevii din clasa pregătitoare nu vor începe orele în săli amenajate corespunzător. Este explicaţia halucinantă a autorităţilor, care încearcă să găsească scuze pentru că, în unele şcoli, clasele nu au încă mobilier. Logica e simplă. Din cauza furtunilor puternice, transportul nu a fost posibil.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 05:32
TAIFUNUL din China îi lasă pe copiii din clasa pregătitoare FĂRĂ MOBILIER

În Mehedinţi, mobilierul trebuia adus din China până pe 31 august, dar nu a ajuns nici acum. Haosul îi îngrijorează pe părinţi, care se gândesc serios să nu-i lase pe cei mici la şcoală.

„O prostie. Ori că stătea la grădiniţă, ori că merge acolo şi nu face nimic. Nu avem clase, nu avem profesor, nu ştim nimic ce se întâmplă”, a declarat o mămică.

Mai mult, contractele pentru mobilă au expirat la începutul lunii septembrie. Reprezentanţii inspectoratului şcolar au o explicaţie – de vină sunt furtunile asiatice.

„A exista un taifun care nu a permis aducerea mobilierului în ţară. Euro Didactia a contractat o firmă din China care a lucrat aceste băncuţe pentru clasa pregătitoare şi din cauza aceasta transportul a fost îngreunat din cauza condiţiilor meteo”, a declarat Vică Ungureanu, inspector şcolar adjunct IŞJ Mehedinţi.

Şi la Sibiu este haos. Încă nu sunt dascăli suficienţi, iar sălile de curs sunt amenajate în spaţii improvizate.

„Am transformat o sală de clasă în care era improvizată o sală de educaţie fizică, am transfortmat-o în sală de clasă şi atunci am asigurat loc pentru cele două clase pregătitoare, dar s-a creat un disconfort”, Roberto Dietrich, director şcoala 16 Sibiu.

Chiar şi aşa, în sala de sport nu erau locuri pentru toţi cei 50 de copii înscrişi în clasa pregătitoare.

În total, în judeţul Sibiu peste 2800 de copii s-au înscris în clasa pregatitoare.