Taifunul Uthor a ajuns în China: La Hong Kong, birourile, şcolile şi Bursa au fost închise VIDEO

China este măturată de rafale de vânt cu viteze de peste 100 de kilometri pe oră. Numeroase zboruri au fost anulate în sudul ţării, în special la Hong Kong. Mai mult, pieţele financiare, mai multe fabrici, şcolile şi majoritatea instituţiilor guvernamentale şi-au suspendat activitatea.

RomaniaTV.net
14 aug. 2013, 11:21
Taifunul Uthor a ajuns în China: La Hong Kong, birourile, şcolile şi Bursa au fost închise VIDEO

China este paralizată de taifunul Uthor. Autorităţile au anulat până acum peste o sută de zboruri, iar aproximativ 3.000 de pasageri sunt blocaţi pe aeroport. De asemenea, toate vasele sunt ancorate în porturi, pentru că sunt aşteptate valuri de până la 10 metri înălţime.

„Este unul dintre cele mai puternice taifunuri care s-au format în vestul oceanului Pacific, în Marea Chinei de Sud. Se deplasează cu o viteză de 20, până la 25 de kilometri pe oră de unde s-a format către Marea Chinei de Sud. Apoi a luat-o spre est-nord-est”, a explicat un meteorolog chinez.

Locuitorii din regiune sunt obişnuiţi cu taifunuri în această perioadă a anului. Ei şi-au securizat ferestrele şi uşile şi s-au adăpostit.

Atorităţile au instaurat în noaptea de marţi spre miercuri alerta 8, unul dintre nivelurile cele mai ridicate în caz de furtună violentă. Taifunul a trecut la 240 km sud-vest de Hong Kong şi alerta a fost scăzută la nivel inferior, miercuri după-amiază.

Bursa a fost închisă în cursul zilei. Potrivit autorităţilor aeroportuare, 110 zboruri au fost anulate şi 241 au înregistrat întârzieri. Transportul cu feribotul între insule a fost suspendat.

Trecerea taifunului Utor, în apropiere de Hong Kong, nu a provocat nici o victimă în teritoriu. Guvernul a deschis 17 locuri de refugiu în cursul nopţii, care au adăpostit zeci de persoane.

Utor a trecut deasupra Filipinelor, unde a provocat moartea a şase persoane, în timp ce alte cinci sunt date dispărute