Tâlhari PERICULOŞI ajutaţi de NOUL COD PENAL. Vezi ce au făcut bărbaţii după ce au ieşit din închisoare

Tâlhari periculoşi scoşi în stradă cu ajutorul legii. Indivizii reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute pentru mai multe atacuri în Capitală s-au cunoscut în puşcărie şi fuseseră eliberaţi chiar luna acesta.

RomaniaTV.net
31 mart. 2014, 06:25
Tâlhari PERICULOŞI ajutaţi de NOUL COD PENAL. Vezi ce au făcut bărbaţii după ce au ieşit din închisoare

Patru bărbaţi au fost prinşi de politişti în timp ce încercau să amaneteze un cercel din material preţios la o casa de amanet din Sectorul 5. Nu mică le-a fost mirarea politiştilor când au aflat că suspecţii erau foşti colegi de puşcărie proaspat eliberaţi ca urmare a intrarii în vigoare a noului Cod Penal.

Trei dintre infractori, închişi pentru o altă tâlhărie, au beneficiat de modificările legii şi cu pedepsele micşorate au reuşit să scape din închisoare luna aceasta iar după ce au fost puşi în libertate au luat legătura cu cel de al patrulea membru al grupării, care şi el fusese eliberat în toamna anului trecut în urma unei condamnări.

În numai câteva zile aceştia au pus la punct şi modul de operare. Cu ajutorul unei maşini, îşi urmăreau victimele pe străzile din cartierele Rahova, 13 Septembrie şi Ferentari. În momentul în care considerau că este unul oportun, atacau victima şi, prin smulgere, o lăsau fără bijuterii. Prejudiciul se ridica la aproximativ 5.000 de lei, iar potrivit politiştilor acesta a fost recuperat în proporţie de 80% şi predat părţilor vătămate.

Potrivit România TV, trei dintre bărbaţi sunt în arest preventiv, iar cu cel de-al patrulea a fost reţinut urmând a fi prezentat magistraţilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi complicitate la tâlhărie.