Tâlharii prinşi în Bucureşti, suspectaţi de jafuri de sute de mii de dolari

Cei trei tâlhari prinşi joi în Bucureşti, după un flagrant, sunt suspectaţi de că au comis, în ultimii ani, mai multe jafuri în valoare de sute de mii de dolari, victime fiind în special cetăţeni străini, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.

RomaniaTV.net
13 iun. 2013, 16:57
Tâlharii prinşi în Bucureşti, suspectaţi de jafuri de sute de mii de dolari

Comisarul şef Marian Iorga, şeful Serviciului de investigaţii criminale din Poliţia Capitalei, a declarat că cei trei, prinşi după ce poliţiştii au fost obligaţi să tragă mai multe focuri de armă pe o stradă din sectorul 2, sunt bănuiţi de mai multe jafuri.

Potrivit lui Iorga, suspecţii obişnuiau să fure maşini, pe care le foloseau apoi pentru comiterea tâlhăriilor.

Ofiţerul a mai spus că aceştia vizau în general cetăţeni străini, pe care îi atacau după ce aceştia plecau de la case de schimb valutar.

Cei trei sunt suspectaţi, printre altele, că în 2009 au jefuit o persoană de la care au plecat cu nu mai puţin de 280.000 de dolari. Ultima victimă a lor, tâlhărită la flagrantul de joi, este un cetăţean iranian, patron al unei case de schimb valutar, căruia i-au luat 30.000 de lei.

Imediat după comiterea faptei, poliţiştii au încercat să-i prindă pe cei trei, însă doi dintre aceştia au reuşit să fugă cu un BMW X3 şi au refuzat să oprească la somaţiile Poliţiei. La un moment dat, pentru că fugarii nu au oprit nici după ce s-au tras mai multe focuri de avertisment, poliţiştii au încercat să le blocheze calea cu autoturismele de serviciu.

Iorga a precizat că mai multe maşini ale Poliţiei au fost avariate, însă nu este vorba despre pagube mari.

După tamponarea cu maşinile Poliţiei, cei doi fugari au fost încătuşaţi şi transportaţi la Spitalul „Sf. Pantelimon”, unde medicii au constatat că au suferit politraumatisme şi fracturi. Ei se află încă la spital şi nu au putut fi audiaţi deocamdată.

La acțiunea de joi au participat poliţişti din Direcția de Investigații Criminale și Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române şi de la Serviciul de Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, s-a precizat într-un comunicat remis de Poliţia Română.