Talibanii au organizat o înmormântare pentru forțele americane, după retragerea din Afganistan

Talibanii au organizat o înmormântare pentru forțele americane, după retragerea din Afganistan. Insurgenții au sărbătorit acest eveniment mărșăluind pe străzile orașului Khost în timp ce țineau în mâini sicrie înfășurate în steaguri ale SUA și ale altor țări din alianța politico-militară.

01 sept. 2021, 15:11
Talibanii au organizat o înmormântare pentru forțele americane, după retragerea din Afganistan
Talibanii au organizat o înmormântare pentru forțele americane

Talibanii au organizat o înmormântare pentru forțele americane. La mai puțin de o zi după ce ultima trupă americană a părăsit țara după un angajament de aproape 20 de ani, talibanii și susținătorii lor au profitat de această ocazie și au organizat o „înmormântare” a trupelor armate.

Citeşte şi: Un cântăreț afgan de muzică populară, ucis de talibani: „L-au împuşcat în cap”

Talibanii au organizat o înmormântare pentru forțele americane

Fotografiile care au fost realizate marți în Khost au fost distribuite la scară largă pe rețelele sociale. Mulțimea de oameni poate fi văzută fluturând steaguri talibane și ridicând în aer arme, potrivit Reuters, citat de Digi 24.

Parada victoriei din Khost a inclus de asemenea rugăciuni false și sicrie acoperite cu steagurile SUA, Marii Britanii, Franței și NATO.

31 august este ziua noastră oficială a libertății. În această zi forțele americane și NATO de ocupație au fugit din țară”, a declarat liderul taliban Qari Saeed Khosti pentru o televiziune locală.

Statele Unite au finalizat retragerea din Afganistan la sfârșitul zilei de luni, punând capăt celui mai lung război al Americii.