Forțele de ordine ale talibanilor avertizează femeile afgane să nu iasă din case. Motivul halucinant

Talibanii avertizează femeile afgane care muncesc să stea în case, deoarece își pun siguranța în pericol. Aceasta ar fi o măsură temporară.

25 aug. 2021, 08:39
Forțele de ordine ale talibanilor avertizează femeile afgane să nu iasă din case. Motivul halucinant

Talibanii

au transmis un mesaj de avertisment femeilor afgane care muncesc să nu iasă din case deoarece forțele de ordine ale ocupanților le pun viețile în pericol.

Potrivit purtătorilor de cuvânt ai talibanilor, soldații nu au fost instruiți cum să gestioneze interacțiunea cu femeile afgane, de aceea siguranța acestora este extrem de vulnerabilă.

Talibanii au anunțat că această măsură restrictivă impusă femeilor care muncesc este una temporară.

„Este o procedură temporară”, a anunțat purtătorul de cuvânt Zabihullah Mujahid.

„Forțele noastre de securitate nu sunt instruite cum să facă față femeilor, cum să le vorbească femeilor. Până să avem securitatea deplină, cerem femeilor să rămână acasă”, a mai adăugat Muhajid, potrivit G4Media.

Mesajul de revoltă transmis de o prezentatoare TV din Afganistan căreia talibanii i-au interzis să mai profeseze

Shabnam Dawran

, jurnalistă la un post de televiziune național, a transmis un mesaj video în care acuză regimul taliban că i-a interzis să mai profeseze din cauză că este femeie.

Tânăra a povestit cum ultima dată când a încercat să intre în clădirea televiziunii pentru care lucra, talibanii nu au lăsat-o, deși aceasta avea legitimația de serviciu asupra ei. De asemenea, jurnalista a lansat și un apel de ajutor pentru națiunea din care face parte, întrucât din cauza ocupației talibanilor viețile oamenilor sunt în pericol.

„Numele meu este Shabnam Dawran. Sunt de şase ani jurnalist, iar în prezent lucrez la televiziuniea publică din Afganistan. Nu mi-am înterupt activitatea după schimbarea puterii în ţara noastră şi am continuat să merg la birou, dar din păcate ultima dată nu mi s-a permis accesul în clădire, în ciuda faptului că aveam la mine legitimaţia de serviciu. Angajaţii bărbaţi, toţi cu astfel de cartele au fost lăsaţi să intre în redacţia televiziunii, dar mie mi s-a spus că nu îmi mai pot continua activitatea pentru că sistemul s-a schimbat. Îi rog pe toţi cei care mă ascultă şi mă aud să ne ajute pentru că vieţile noastre sunt sub ameninţarea talibanilor”, a spus jurnalista.

 

 


loading...
Partenerii noștri