Talon de pensie în variantă electronică, propunerea făcută de Violeta Alexandru pentru a scoate din joc poştaşii. „Cine crede că pensionarii nu folosesc tehnologia se înșeală”

Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti, a declarat că vrea să vină în sprijinul pensionarilor pentru ca, în condiţii de pandemie COVID-19, să limiteze interacţiunile cu poştaşii şi drumurile la Poştă. Deputatul liberal vrea să depună un amendament ca talonul de pensie să poată fi transmis şi în format electronic.

28 mart. 2021, 11:01
Talon de pensie în variantă electronică, propunerea făcută de Violeta Alexandru pentru a scoate din joc poştaşii. „Cine crede că pensionarii nu folosesc tehnologia se înșeală”

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, a explicat că un talon de pensie în variantă electronică ar fi folositor pentru ca pensionarii să nu mai piardă timpul aşteptând poştaşul sau la cozi pentru a intra în posesia acestuia.

„Am avut mai multe discuții cu pensionarii despre faptul că, primind pensia pe card, poștașii nu le mai aduc talonul de pensie. Necesar în relație cu medicul de familie, pentru gratuitatea pe mijloacele de transport, etc. M-am și implicat când mi s-a sesizat dar nu acest lucru este relevant acum. Mi-a rămas această temă în minte, mă gândesc la soluții.

Ideea asta să stai acasă, să nu îți poți face niciun program în așteptarea poștașului este, pur și simplu, depășită. Ca și cea privind obligația de a merge tu la poștă pentru un serviciu pentru care statul plătește să îți fie livrat. Nu mai vorbesc de faptul că suntem în pandemie și ideea de a merge toți la poștă mi se pare neinspirată. Am tot avut discuții cu pensionarii (și le mulțumesc cu această ocazie) în mediul online. Chiar acum câteva minute vorbeam cu un domn pensionar pe acest subiect. Cine crede că pensionarii nu folosesc tehnologia se înșeală. E drept că până la experiența de ministru nu avut ocazia să mă conving de acest lucru”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Citeşte şi: Ce pensie avea Cornelia Catanga. Mărturii făcute de apropiații regretatei soliste

De ce vrea Violeta Alexandru talon de pensie în variantă electronică. „Dacă ne axăm pe principiul nu se poate, atunci nu se va putea moderniza niciodată nimic”

Fostul ministru al Muncii în Guvernul Orban a anunţat că vrea să depună un amendament pentru ca pensionarii să poată beneficia şi de talon de pensie în variantă electronică.

„De exemplu, talonul de pensie (mov), pentru cei care primesc pensia pe card, s-ar putea trimite, la cerere, în format electronic. Sau vizualiza chiar din contul individual pe care orice pensionar/angajat îl poate avea în platforma CNPP. Voi depune un amendament în legea pensiilor pentru ca taloanele să se poată trimite și electronic. Dacă ne axăm pe principiul nu se poate, atunci nu se va putea moderniza niciodată nimic. Când, de fapt, #sepoate”, a explicat deputatul liberal.

Citeşte şi: Violeta Alexandru o dinamitează pe Gabriela Firea. „Bucureștenii te-au trimis acasă, rămâi în Voluntari!”


loading...
Partenerii noștri