CARAMBOL cu zeci de maşini, pe A1, în judeţul Alba. Cine este responsabil pentru accident VIDEO

Traficul rutier este întrerupt pe A1, în judeţul Alba, pe sensul Sebeş - Cunţa, din cauza unor tamponări în care au fost implicate 31 de autovehicule. Într-una dintre maşinile implicate se afla cântăreaţa Paula Seling. Patru persoane rănite au fost duse la spital, una dintre ele aflându-se în stare gravă. Din primele informaţii, cauzele accidentului au fost vizibilitatea redusă din cauza ceţii, carosabilul alunecos şi neadaptarea vitezei la condiţiile meteo nefavorabile.

RomaniaTV.net
22 dec. 2013, 07:49
CARAMBOL cu zeci de maşini, pe A1, în judeţul Alba. Cine este responsabil pentru accident VIDEO

UPDATE: CNADNR anunţă că a început cercetări disciplinare şi l-a suspendat pe durata acestora pe şeful Centrului de Întreţinere şi Coordonare Pianu (Alba), în urma tamponărilor produse pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe sensul Sebeş-Cunţa, şi în care au fost avariate 31 de autovehicule.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică, directorul CNADNR, Narcis Neaga, a dispus începerea cercetării disciplinare „a factorilor responsabili de producerea evenimentului, precum şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare după finalizarea cercetării disciplinare”, în urma tamponărilor care au avut loc în cursul dimineţii pe sectorul de autostradă Sebeş-Cunţa, pe raza administrativă a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişora, Secţia de Drumuri Naţionale Deva.

De asemenea, conducerea CNADNR precizează că şeful Centrului Centrului de Întreţinere şi Coordonare Pianu (judeţul Alba), Robert Mallasz, a fost suspendat din funcţie pe perioada cercetărilor.

Conform sursei citate, „acţiunile de combatere a producerii poleiului” au început în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la ora 03.00.

„Acţiunea de combatere a producerii poleiului a început la ora 3.00 prin acţionarea cu trei utilaje care au răspândit o cantitate de 16 tone de material antiderapant. La ora 6.00, pe sectorul de autostradă Sebeş-Turda s-a efectuat o revizie pentru stabilirea măsurilor de acţionare. La ora 8.40 pe sectorul de autostradă cuprins între km 293 – km 316, s-a acţionat prin răspândirea a 32 tone de sare cu două autobasculante cu lamă si răspânditor pe sensul Pianu-Cunţa şi cu două Unimog-uri pe sensul Cunţa-Pianu”, se mai menţionează în documentul citat.

Potrivit CNADNR, în urma tamponărilor circulaţia rutieră se desfăşoară normal pe sensul de mers Cunţa-Sebeş, fiind închisă pe sensul de mers Sebeş-Cunţa până la finalizarea cercetărilor Poliţiei.

UPDATE: Patru persoane rănite au fost transportate la spital. Una dintre ele a fost scoasă din maşină cu ajutorul unui echipaj de descarcerare şi este în stare gravă. Celelalte trei persoane au suferit diferite fracturi.

Un carambol cu aproximativ 40 de maşini s-a produs duminică, în Judeţul Alba, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Conform primelor informaţii primite, o persoană a fost rănită. Pe partea carosabilă s-a format polei, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţia rutieră a deviat circulaţia prin municipiul Sebeş, pe DN1 şi DN7 , de pe vechea rută.

Pentru judeţul Alba este valabilă până la ora 10,15 o atenţionare nowcasting, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la ceaţă şi depunere de chiciură.

Câtăreaţa Paula Seling s-a aflat şi în acest carambol şi a relatat pentru #romaniatv” că tamponările în lanţ s-au produs din cauza vizibilităţii reduse de pe autostradă, precum şi a poleiului care se formase pe carosabil.  „A fost ceaţă, vizibilitate scăzută, oamenii care circulau nu au văzut că nişte maşini s-au ciocnit. Noi am ajuns cu grijă, ne-am strecurat, dar alţii nu au fost aşa de norocoşi”, a povestit artista.

Unele persoane au suferit răni în urma ciocnirilor între maşini, dar „nu au dost copii.  Unii oameni erau răniţi la cap, mâini, la faţă, o persoană era în stare de şoc… Ne-a fost frică… Din fericire nu erau copii răniţi şi nu era nicun tir, că altfel ne nenorocea pe toţi, ne lovea pe toţi”, a mai spus Paula Seling.

Artista a mai precizat că a fost blocată în trafic timp de aproximativ 20 de minute şi că ajunseseră şi Poliţia şi echipajele de intervenţie, care încercau să descursce traficul.