Tânăr de 26 de ani mort în Munţii Retezat. A căzut 200 de metri pe un jgheab de zăpadă

Un tânăr de 26 de ani a fost găsit mort de către salvamontişti în Masivul Retezat, după ce a alunecat pe un jgheab de zăpadă îngheţată.

16 oct. 2022, 21:13
Tânăr de 26 de ani mort în Munţii Retezat. A căzut 200 de metri pe un jgheab de zăpadă

Tragedie în Munţii Retezat. O tânăr de 26 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a încercat să coboare pe un versant abrupt în zona Vârful Păpuşa şi a alunecat pe zăpada îngheţată. Loviturile la cap şi la coloană i-au fost fatale. Turistul a fost găsit şi coborât de salvatorii montani de la Salvamont Hunedoara.

Citeşte şi: S-a aflat cine este femeia găsită moartă pe un câmp în apropiere de București

„Interventie nocturna a salvamontistilor hunedoreni pentru localizarea si salvarea unui tanar disparut in zona Vf. Papusa din Masivul Retezat … Plecat solitar din grupul apartinator a incercat o coborare pe versantul abrupt nordic al Vf. Papusa, alunecand pe zapada inghetata a unui jgheab … In cursul noptii, o echipa a Serviciului Salvamont a Consiliului Judetean Hunedoara l-a cautat in zona de abrupt, dar din cauza conditiilor meteo nefavorabile nu a putut fi localizat.

Citeşte şi: Accident cu şase victime în Cluj. Au intervenit o autospecială de descarcerare, două echipaje SMURD şi două echipaje SAJ

In aceasta dimineata cautarile au fost reluate atat terestru cat si cu suport aero … Persoana a fost gasita la cca 200 m sub linia crestei, decedata, prezentand multiple traumatisme craniene si de coloana vertebrala, toate acestea incompatibile cu viata … un salvator montan a fost lansat din elicopter in zona de abrupt de unde victima a fost extrasa si transportata la serviciul IML”, a transmis Salvamont Hunodoara.