Alegeri parlamentare 2020. Campania electorală s-a încheiat sâmbătă

Campania electorală pentru alegerile parlamentare s-a încheiat sâmbătă, la ora 7:00. Din acest moment, cei care fac propagandă electorală riscă amenzi usturătoare.

05 dec. 2020, 08:23
Alegeri parlamentare 2020. Campania electorală s-a încheiat sâmbătă

Campania electorală pentru alegerile parlamentare 2020 s-a încheiat sâmbătă, la ora 7:00. Potrivit legii pentru alegerea Senatului şi Camerei Deputaţilor, campania electorală începe cu 30 de zile înainte de ziua votului şi se încheie cu 24 de ore înainte de momentul începerii votării.

Astfel, campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a început pe 6 noiembrie. Aceasta a fost una desfăşurată în condiţii atipice din cauza restricţiilor aplicate din cauza pandemiei de COVID-19.

În schimb, campania în audiovizual s-a încheiat vineri, 4 decembrie, la ora 7:00, conform News.ro.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare 2020 s-a încheiat. Propaganda electorală, amendată drastic

Persoanele care vor face în continuare propagandă electorală după încheierea campaniei riscă amenzi de la 4.500 lei la 10.000 lei.

Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunilor sunt făcute de către: ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române şi de ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române.

Până la încheierea campaniei electorale, politicienii i-au îndemnat pe cetăţeni să participe la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „România normală poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie”

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis cetăţenilor că sunt aşteptaţi la urne „pentru a decide direcția în care va evolua România în următorii patru ani”.

„Folosiți cu înțelepciune această putere uriașă. Alegeți cu responsabilitate, cu gândul la prezent, la modul în care va arăta România mâine.

Există reguli sanitare stricte, astfel încât riscul de infectare să fie redus la minimum. Dacă fiecare dintre noi va respecta normele, nu vor fi motive suplimentare de îngrijorare.

Vă îndemn să veniți în număr cât mai mare la urne. Începem să întrezărim sfârșitul acestei teribile pandemii, odată cu vaccinurile.

Mandatul pe care voi mi l-ați dat e de a construi România normală și sunt decis să-l duc la îndeplinire. Urmează patru ani fără alte alegeri, avem o șansă istorică la o guvernare stabilă care să aplice acele reforme mereu amânate”, a afirmat preşedintele României.

Citeşte şi: Adrian Năstase îl DISTRUGE pe Iohannis: „Sigur, trebuie să moară oameni ca să avem alegeri. Democraţia lui Iohannis cere sacrificii”