Tânără de 17 ani, victima unui viol, s-a SINUCIS după ce a fost batjocorită de colegi

Caz şocant într-un oraş din Canada, unde o tânără de 17 ani s-a sinucis după ce a fost batjocorită de colegii de şcoală. Victimă a unui viol în urmă cu doi ani, Rehtaeh Parsons nu a putut să treacă peste tragedie, deoarece colegii ei o luau tot timpul peste picior.

10 apr. 2013, 11:18
Tânără de 17 ani, victima unui viol, s-a SINUCIS după ce a fost batjocorită de colegi

Drama tinerei din provincia canadiană Noua Scoţie a început în 2011. După o petrecere, Rehtaeh Parsons a fost violată de mai mulţi tineri. În acest timp, unul dintre ei făcea fotografii, potrivit CBC.

„Unul dintre băieţi întreţinea relaţii sexuale cu ea, iar alt băiat a spus să facă o poză. S-a auzit apoi sunetul de la telefon”, a povestit mama fetei.

Fotografia compromiţătoare a început să circule pe toate reţele de socializare şi chiar a fost trimisă între toţi colegii de liceu ai tinerei. Aceştia au început să o numească în fel şi chip şi să facă glume proaste pe seama ei. Poliţia a decis însă să nu investigheze cazul, deoarece nu erau destule dovezi. Rehtaeh Parsons s-a mutat la alt liceu şi a crezut că astfel va scăpa de jignirile oamenilor. Fotografia însă a continuat să circule.

În urmă cu câteva zile, adolescenta nu a mai rezistat şi şi-a pus capăt zilelor. Oamenii au lansat acum o petiţie prin care cer o investigaţie oficială. Totodată, ministrul justiţiei din provincia canadiană a cerut autorităţilor să facă lumină în acest caz.

„Poliţia este îngrijorată de fiecare dată când este o fotografie de acest fel, pentru că nu vrem ca cineva să fie rănit sau ameninţat. Acest lucru însă este doar un detaliu într-o investigaţie”, a declarat Scott Macrae, poliţist.