Tânără de 33 de ani moartă după ce i s-a pus un diagnostic greșit. Medicii i-au spus că are probleme de sănătate mintală

O tânără de 33 de ani și-a pierdut viața, după ce a fost diagnosticată greșit. Medicii spuneau că avea probleme de sănătate mintală

10 sept. 2023, 16:21
Tânără de 33 de ani moartă după ce i s-a pus un diagnostic greșit. Medicii i-au spus că are probleme de sănătate mintală

Stephanie Aston spusese anterior că un medic din Noua Zeelandă a respins faptul că ar fi avut o afecțiune rară, Sindromul Ehlers-Danlos. Tânăra și-a pierdut viața pe 1 septembrie, a transmis o organizație de caritate. Tânăra a avut luptă dură cu oficialii din sănătate fiindcă i-au diagnosticat greșit boala ca fiind o problemă de sănătate mintală.

Citește și Andreea, tânăra găsită moartă în gara din Ciulnița, condusă pe ultimul drum. Momente teribile la înmormântarea sa

Medicii au spus că are o „tulburare factitivă, se arată într-o plângere făcută de tânără în Noua Zeelandă. Vorbim de o afecțiune a sănătății mintale gravă în care pacientul are impresia că e bolnav și își induce simptome.

Trei medici i-au pus tinerei diagnosticul de Ehlers-Danlos, un grup de tulburări moștenite care slăbesc țesutul conjunctiv responsabil pentru susținerea vaselor de sânge, a oaselor, a pielii și a altor organe.

Tânăra spunea în plângerea ei din 2016, depusă la comisarul pentru sănătate și dizabilități din Noua Zeelandă, că diagnosticul pus greșit a afectat îngrijirea și tratamentul pe care l-a primit. Plângerea și rezultatul acesteia au fost raportate de The Herald la acea vreme.

Citește și Suma derizorie acordată soțului Alexandrei, tânăra moartă la Maternitatea Botoșani. Cu câți bani va trebui bărbatul să aibă grijă de cei trei copii lăsați fără mamă

„Simt că mi-a fost afectată demnitatea și că mi s-au încălcat grav drepturile”, a spus ea.

Studentă la Medicină moartă după ce i s-a pus un diagnostic greșit

Un caz de diagnostic pus greșit care a dus la moartea unei tinere de 21 de ani s-a întâmplat și în România. Mihaela, de 21 de ani, era studentă la Medicină în Galați. În data de 28 octombrie 2021 a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Galați cu dureri de spate. A fost trimisă acasă cu un diagnostic greșit și cu o rețetă în care i s-au prescris calmante.

„Am stat şase ore până să i se pună un diagnostic şi o reţetă. Un diagnostic greşit, fără să se apropie de ea. Pur şi simplu a întrebat-o de ce a venit, ea a zis că o doare spatele şi i-au pus diagnostic lombosciatică. Ne-a trimis acasă cu tratament …. Durerile nu s-au oprit. Vineri a mai stat şi tot spunea că o doare. Sâmbătă dimineaţă am venit la ora 10 iar la urgenţă. Doamnele de la Urgenţă mi-au spus: „A, veniţi iar pentru o durere de spate?”, a povestit mama fetei.

Au urmat apoi încă două vizite la Urgenţe încheiate cu același diagnostic greșit. Abia când s-a întors la spital pentru a patra oară, iar mama tinerei le-a arătat medicilor ca fata are un abces, iar fata a fost internată.

„Iniţial tot lombosciatică i-au pus. Apoi i-am aratat doamnei doctor poza cu abcesul şi când a văzut atunci s-a schimbat la 180 de grade, mai povesteşte mama fetei. „Chemaţi repede chirurgul ca fata asta are abces şi o sa moara!”, ar fi spun medicul, conform rudelor fetei.

La scurt timp, tânăra a leșinat. Mama fetei, furioasă pe medici, a luat-o acasă, însă starea ei se înrăutățea. Duminică dimineață, Mihaela s-a întors la spital cu stări de vomă și febră mare. A fost operată, însă la scurt timp organele sale au început să cedeze pe rând. Corpul era prea slăbit.