Tânără de culoare, incediată de trei bărbaţi

O tânără de culoare a suferit arsuri grave după ce a fost incendiată, în statul Louisiana, de trei bărbaţi care au stropit-o cu un lichid inflamabil înainte de a-i da foc şi au inscripţionat literele KKK, de la Ku Klux Klan, pe maşina sa, informa presa americană marţi, relatează AFP.

RomaniaTV.net
23 oct. 2012, 15:57
Tânără de culoare, incediată de trei bărbaţi

Victima a solicitat poliţia duminică spre ora locală 20.00 (luni, 04.00, ora României), declarând că a fost atacată şi arsă de către trei bărbaţi pe care nu i-a putut identifica, au explicat autorităţile, citate în presa americană.

Pe de altă parte, şeriful local Kevin Cobbs a confirmat că literele „KKK” şi o insultă rasistă au fost inscripţionate pe maşina sa, informează postul local de televiziune KLTV pe site-ul său de Internet.

Tânăra, agresată într-un parc din oraşul Winnsboro, nord-estul Louisianei, se afla luni seara în stare gravă la spital.

„Nu trebuie să tragem concluzie pripită”, a apreciat primarul din Winnsboro, Jackie Johnson, de culoare.

„Nu sunt definitiv convins că ar fi vorba despre o agresiune rasistă. Trebuie să rămânem în afara anchetei în timpul în care poliţia cercetează cine a făcut asta”, a mai spus el.

Poliţia, sprijinită de FBI, nu a clasat agresiunea ca o crimă rasistă până la acest stadiu.

Anchetatorii, care nu dispun de piste sau de martori în cadrul anchetei, nu au stabilit dacă ar fi vorba despre o agresiune comisă la întâmplare sau dacă victima, Sharmeka Moffitt, în vârstă de 20 de ani, era în special vizată, informează thenewsstar.com.

Agresiunea a suscitat emoţii puternice, mai ales pe reţelele sociale, unde mulţi au susţinut că tânăra a fost agresată pentru că purta un tricou cu Barack Obama, zvon dezminţit de către autorităţi.

Apărută în anul 1865, Ku Klux Klan – o organizaţie cu idei de extremă-dreapta, antisemite şi naziste – pleda pentru supremaţia rasei albe şi s-a remarcat printr-o serie de crime cu caracter rasist.