Tânăra din Mehedinţi incendiată de un criminal eliberat, supusă unei noi intervenţii chirurgicale. Şansele de supravieţuire, minime

Tânăra de 17 ani din Mehedinți, incendiată de criminalul eliberat condiționat în 2019, după ce a comis cinci crime, este în continuare în stare foarte gravă. Ea urmează să fie supusă unei noi intervenţii chirurgicale. Adolescenta este conectată la aparate, iar şansele ei de supravieţuire sunt reduse, dat fiind faptul că arsurile se întind pe 90% din suprafaţa corpului, informează Antena 3.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 17:23
Tânăra din Mehedinţi incendiată de un criminal eliberat, supusă unei noi intervenţii chirurgicale. Şansele de supravieţuire, minime

În cursul zilei de joi, 18 iunie, la spital va ajunge şi tatăl fetei, întors din străinătate.

Medicii susţin că există unele cazuri în care pacienţi arşi pe 80% din corp au şanse de supravieţuire. Atunci când acest procent creşte, şansele de supravieţuire se diminuează considerabil.

La începutul săptămânii, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că fata „a fost transferată la Grigore Alexandrescu. Starea ei este critică, pronosticul este rezervat având în vedere şi gradul de arsură şi suprafaţa„. 

După ce a fost incendiată, adolescenta a fost dusă la spitalul din municipiul Drobeta-Turnu Severin, care, însă, nu deține secție de arși. A fost, apoi, transferată la Craiova. Ulterior, a fost preluată de un elicopter SMURD și adusă la București, la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Cazul fetei incendiate de un criminal ajuns în libertate a schimbat, însă, legea liberării condiţionate. Astfel, deputaţii s-au reunit în Parlament şi au votat în unanimitate amendamentul prin care condiţiile de liberare condiţionată vor fi înăsprite.

Citeşte şi Mărturii cutremurătoare ale fratelui fetei incendiate de un recidivist: Am pus furtunul cu apă pe ea. Ardea şi casa. El a fugit

Reamintim că scenele de groază s-au petrecut în comuna Dârvari, din Mehedinți. Totul ar fi plecat de la o plângere pe care fata a depus-o la poliție împotriva bărbatului pentru agresiune şi viol. Cei doi ar fi avut o relație. Supărat, bărbatul a mers acasă la adolescenta de 17 ani, care locuia cu bunica și fratele său, a turnat peste ea o sticlă de benzină și i-a dat foc. Fratele fetei a stins flăcările și a sunat la 112. Iniţial, agresorul a fugit, dar a fost prins de poliţişti. Pe numele său a fost deschis dosar penal pentru tentativă de omor, iar cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți. În trecut, el a fost condamnat la 90 de ani de închisoare pentru omor, dar, după 25 de ani petrecuți în spatele gratiilor, a fost eliberat.